KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

KKVHÁZ
 
Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Játékos verseny a vállalkozói ismeretekről, megyéink és a szomszédos országok között. Ön is részt vehet, ha belép a csapatába.

Vas a győztes

Befejeződött az idei Megyék Versenye.

December 3-án, csütörtökön rendeztük meg a KKVHÁZ Megyék Versenye 2015 döntőjét Budapesten, a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóság Dob utcai épületében. A döntőben a megyék 5 fős csapatokkal vehettek részt. A verseny idei témái az exportképesség és a pályázatok voltak. Az októberben indult megmérettetést végül Vas megye nyerte.

A döntőn 25 csapat vett részt: 2 fővárosi, 18 megyei és 5 a szomszédos országokból. A csapatokat összesen 6 darab asztalhoz sorsolták, mindannyian ugyanazt a kérdéssort kapták: Áldás vagy átok a külpiacokon megjelenni? Lát-e lehetőséget a kkv szektor külpiaci terjeszkedésére? Milyen eszközökre lenne szüksége ehhez a szektornak? Mit tanácsolna azoknak, akiknek ma jók a hazai kereskedelmi pozícióik, tekintsék prioritásnak a külföldre lépést?

Az asztaltársaságok, miután megválaszolták a kérdéssort, maguk dönthették el, hogy csapatuk közül ki legyen a szóvivő. Az így kialakult 6 szóvivőnek 3-3 perc állt a rendelkezésére ahhoz, hogy asztaltársasága véleményét előadja a zsűri előtt.
A legtöbben lehetőségnek nevezték a külpiaci jelenlétet, és úgy vélték, materiális és immateriális eszközökre is szükség van ahhoz, hogy a kkv szektor az ország határain túl is sikeresen jelen legyen.

Arról, hogy melyik prezentáció volt legjobb, a zsűri döntött. A forduló győztese a hatodik felszólaló lett, és asztaltársasága – Tolna, Vas, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megye – bejutott a végső döntőbe. A fináléban 3-3 percben kellett bemutatniuk régiójuk egy exporttermékét a versenyzőknek. Így bemutatkozott a szekszárdi bor; egy fröccsöntő gép; egy közvilágítást vezérlő termék; valamint egy speciális cumisüveg és a vigaszágon továbbjutott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye biogabona – Hungaro Durum Rozs – termékei.

A zsűri szavazatai alapján Vas megye nyert a MAM-Hungária Kft. cumisüvegével. (Képünkön)
Második helyezést ért el Veszprém megye.
Harmadik helyezett lett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

 

A résztvevők tárgyi és szolgáltatási nyereményeket kaptak. A legjobb hazai megye különdíja – akárcsak a megelőző években – most is az, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelt támogatása mellett, a minisztérium magas rangú személyiségének részvételével is 2016 első negyedévében Gazdasági Csúcstalálkozót rendezünk a győztes megyeszékhelyén. A rendezvény időpontját majd a miniszter jelöli ki.
Mivel a versenyen nemcsak hazai, hanem külhoni csapatok is részt vehettek, díjaztuk a legjobb külhoni versenyzőket is. Különdíjuk, hogy tiszteletükre a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH Zrt.) által támogatott export konferenciát rendezünk ugyancsak 2016 első negyedévében. Ennek időpontját majd az MNKH Zrt. vezérigazgatója, Ducsai-Oláh Zsanett jelöli ki. Ezt a különdíjat Horvátország-Eszék-Baranya megye érdemelte ki.

A döntő a főszervezők – Náray Balázs és Gulyás József – bemutatásával kezdődött. Náray elmondta: 3 éve riporterként volt jelen először a Megyék Versenyén, tavaly moderálta a versenyt, ezúttal pedig szervezőként is részt vett a verseny lebonyolításában. Gulyás József, a KKVHÁZ vezérigazgatója meghatódottságának adott hangot, hogy immár harmadik éve tartják meg a megmérettetést. Kiemelte, hogy amikor 3 évvel ezelőtt az OTP vezető munkatársának, Wolf Lászlónak elmondta a verseny ötletét, az OTP azonnal az ügy mellé állt. Ezt követően bemutatta a zsűritagokat, akik a versenyzői asztalokkal szemközt foglaltak helyet. A zsűri tagjai voltak: Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár;  Varga Árpád NAV elnökhelyettes; Dr. Kiss Zoltán, az MKIK Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiumának elnöke; Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke; Szalai István a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Kormányzati kapcsolatokért és koordinációért felelős igazgatója; Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója; Jancsa-Pék Judit, a Leitner és Leitner Audit munkatársa, Dr. Nagy Ágnes, a tavalyi győztes mentora, egyben a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője; Lehoczky Tibor, a Goodwill Consulting vezető pályázati tanácsadója; Princz Attila üzleti hálózatfejlesztési szakértő; Vizsy József, a Magyar Vámügyi Szövetség elnöke, Aladics Sándor az OTP Bank Kis-, Középvállalati Igazgatóság Termékfejlesztési és értékesítési igazgatója, valamint Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke.

Köszöntőjében Dr. Kiss Zoltán elmondta: örül, hogy sok versenyző MKIK-tag, valamint kiemelte a kkv szektor fontosságát, megemlítve többek között azt, hogy hazánkban a foglalkoztatottak 75 százalékát a kkv szektor adja. Szalai István is köszöntötte a résztvevőket. Azt mondta: a verseny fontos kezdeményezés, mert gyakorlati példákon keresztül a vállalkozások olyan információkhoz jutnak, amelyek révén az exportképességünk nőhet.

Dr. Bod Péter Ákos előre bocsátotta a jó hangulatot és az innovációt, és arra kérte a zsűrit, hogy bölcs döntést hozzon. Varga Árpád, mint a döntőnek otthont adó házigazda is köszöntötte az egybegyűlteket. Wolf László, az OTP bank vezérigazgató-helyettese elmondta: az OTP azért támogatja a versenyt, mert a pénzügyi kultúrát, a vállalkozói tudást próbálják fejleszteni. Azt is elmondta: külföldön lenni nem könnyű, látták személyesen, de ezzel a vetélkedővel a vonatkozó tudást meg tudják osztani.

Szabó István arról beszélt, hogy a kezdetek óta figyelemmel kísérik a versenyt. Hozzátette: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felzárkóztatásra szoruló régió, ezért a kkv-k számára nehezebb ott az élet. Örült annak, hogy külhoni versenyzők is jelen vannak, hiszen megyéjük a keleti határral határos és már rég felfedezték, hogy a helyi vállalkozások nem állnak meg a határnál.

Az ez év szeptember 17-én meghirdetett és október közepén indult verseny célja az volt, hogy egyfelől játékosan, másfelől közösségépítő módon ráirányítsa a figyelmet a vállalkozói kedv és a vállalkozóvá válás fontosságára.

Dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár zárszavában gratulált a győzteseknek, valamint egy nyáron elindult pályázati formát ajánlott az egybegyűltek figyelmébe. Arra biztatta a jelenlevőket, 2020-ig éljenek a vissza nem térítendő pályázatok adta lehetőségekkel, mert 2020 után valószínűleg csak visszatérítendő pályázati kiírások lesznek.

A vetélkedő elnökségének tagjai voltak: Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, Siklós Márta Leitner Leitner Audit Kft. ügyvezető, Seszták Oszkár Szabolcs-Szatmár Megyei Közgyűlés elnök, Kiss Zoltán MKIK Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégium elnök, Csonka Tibor OTP Bank Nyrt. Kis- és Középvállalkozási Igazgatóság ügyvezető igazgató, Dr. Szabó László Zsolt médiakommunikációs szakember, Szabó Miklós Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. ügyvezetés elnöke, Varga Árpád Nemzeti Adó- és Vámhivatal külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettes, Princz Attila üzleti hálózatfejlesztési szakértő, Ducsai-Oláh Zsanett Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató, Dr. Nagy Ágnes Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályvezető, VizsyJózsef  Magyar Vámügyi Szövetség elnök, Lehoczky Tibor Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft. vezető pályázati tanácsadó, pályázatíró, pályázati csoportvezető, Földváry Beáta WIFI Hungária ügyvezető igazgató, Dr. Doór Zoltán Magyar Logisztikai Egyesület elnök, Kovács András Magyar Posta Zrt. KKV értékesítési osztály osztályvezető, Vágó Péter Kereskedők és Vállalkozók Veszprém Megyei Képviselete elnök.

A rendezvény képei az alábbi linken érhetőek el, kérjük azokat, akik e-mailben is szeretnének hozzájutni néhány fotóhoz, a kkvhaz@kkvhaz.hu e-mail címen jelezzék felénk kérésüket!

http://www.kkvhaz.hu/megyek-versenye-2015-donto-kepek

 

Image Map

 

 

 

 

 

 

Döntő - 2015. december 3.

Időpont: 2015. december 3.  13:00-17:00
Helyszín: NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóság Díszterem (1077 Budapest, Dob utca 75-81.)

Előzetes programtervezet:

12:00-12:45 Regisztráció

13:00-13:40 Köszöntők, előadások ( az előadók felkérés alatt)
Dr. Parragh László, MKIK elnöke
Szalai István, Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Kormányzati kapcsolatokért és koordinációért felelős igazgató
Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a verseny elnöke
Varga Árpád  NAV külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettes, a verseny házigazdája
Wolf László, OTP Bank vezérigazgató helyettes, a verseny főtámogatója
Szabó István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke


13:40-14:30 A csapatok versenyének elődöntője
Közben interjúk, kapcsolatépítés, ismerkedés

14:30-15:00 A középdöntő prezentációi

15:00-15:30 Szünet

15:30-15:40 A zsűri értékelése és a döntő résztvevőinek a kijelölése

15:40-16:30 A döntő prezentációi és a zsűri értékelése

16:30-16:50 Eredményhirdetés, díjátadás

16:50-17:00 Zárszavak
Dr. Lenner Áron Márk NGM helyettes államtitkár, a verseny fővédnöke
Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár


 

Legyen kiállító!

  • Mutassa be termékeit

  • Építsen kapcsolatokat

  • Adjon interjút


Kiállítás ára
50.000 Ft + áfa

>> részleteket kérek <<

Ajánlatunk:
Bemutató asztal (140x80) termékeinek, kiadványainak bemutatására
Roll-up kihelyezés
A www.kkvhaz.hu portálon való cég- és termékismertetés
A céget 3 fő képviselheti
Kiállítónak jelentkezem >>>

 

 Jelenjen meg cége a verseny kivetítőjén!

Kivetítés ára: 10.000 Ft + áfa
>> részleteket kérek  <<

Ajánlatunk:
Céges logóját megjelentetjük a Megyék Versenye Döntője alatt az óriáskivetítőn.
A céget 3 fő képviselheti
Élek ezzel a lehetőséggel >>>


Legyen vendég!
>> Jelentkezés térítésmentes <<

 ↑ vissza az oldal tetejére ↑

 A verseny célja

Játékosan és közösségteremtő módon ráirányítani a figyelmet a vállalkozói kedv és a vállalkozóvá válás fontosságára határon innen és túl. A verseny konkrét ismereteket nyújt és hálózatban való gondolkodásra tanít, valamint fokozza a helyi értékekhez való kötődést.
A verseny idei központi témája: a pályázatok és az exportképesség

 

A program

A verseny hivatalos sajtómegnyitójára szeptember 17-én a Szombathelyi Gazdasági Csúcstalálkozó keretében került sor. A sajtóanyagot itt olvashatja>>>

Az I. forduló kérdéseit október 15-én tesszük közzé a Székesfehérvári Gazdasági Csúcstalálkozó keretében.
Eredményhirdetése: október 22.

A II. forduló kérdéseit november 19-én tesszük közzé a Tatabányai Gazdasági Csúcstalálkozó keretében
Eredményhirdetése: november 26.

A verseny döntője: 2015. december 3-án Budapesten 13-17 óra között lesz. 
A döntőben felszólal az előző évi győztes megye Közgyűlésének elnöke, a Fővédnök, a MÖOSZ képviselője, valamint a KKVHÁZ Megyék Versenye elnöke is.
A győztes megye közgyűlésének az elnöke tartja az esemény záró beszédét.

 

A csapatok

Csapatkapitányok: A megyék csapatait csapatkapitányok irányítják. Az Ő kiválasztásuk a megyék vezetésével közösen történik meg. Velük megállapodást kötünk arról, hogy milyen feladataik és lehetőségeik vannak a verseny kapcsán.

Csapattagok: A megye csapatához vállalatok, szervezetek, természetes személyek, bárki csatlakozhat, aki elfogadja a verseny gondolatait és kész összefogni a megye érdekében. Aki csatlakozott, automatikusan bemutatkozási és reklám lehetőséget kap a verseny oldalán egészen az év végéig.

A döntőbe jutott csapatok tagjai: A döntőben a megyék öt fős csapatokkal vehetnek részt. A csapattagok kijelölése a csapatkapitány joga. 

 

A feladat
Az I. és II. fordulóban a csapatok egymástól függetlenül egy időben válaszolnak a Dr. Bod Péter Ákos vezette gazdasági szakemberekből álló elnökség feladataira.

Az első két forduló feladatait a KKVHÁZ hivatalos portálján, vagyis a jelen oldalon tesszük közzé, és azokra a válaszokat a csapatok 24 órán belül online adják meg. (E két forduló alkalmával a közösségi élmény és a hely szelleme miatt is a csapatok a megyeházákon várják és oldják meg közösen a feladatokat. Ettől eltérő helyszínekről tájékoztatjuk a versenyzőket.)

A feladatok során úgynevezett minimum követelményeket határozunk meg, melyek teljesítése esetén garantált a döntőbe jutás.

A döntőben pedig már élő szóban kell prezentálniuk a csapatoknak. Célunk, hogy a Döntő ezúttal is egy valódi közösségi élmény legyen minél több vállalkozó részvételével.

Az elnökség az egyes fordulók kiértékelése során vállalta a szakmai színvonal mérését.

Az elnökség fontosnak ítélte azt is, hogy az egyes megyék csapatai ne elégedhessenek meg egy jó válasz megfogalmazásával, „kényszerüljenek” azt a verseny szellemiségét követve sokak felé továbbítani, internetes támogatókat szerezni. 

 

Az online fordulók helyszínei 

A megyei csapatok november 19-én 14 órától az alábbi helyszíneken gyülekeznek és várják a II. online forduló kérdéseit, melyek pontban 15 órakor válnak publikussá a jelen portál főoldalán.

(A hátáron túli csapatok találkozási pontjai iránt kérem, hogy a kkvhaz@kkvhaz.hu címen érdeklődjenek)

A Megyék Versenye 2015. november 19-i II. online fordulójának megyei helyszínei

Megye Helyszín
Baranya Baranya Megyei Önkormányzat III. emelet 336-os terem (7621 Pécs, Széchenyi tér 9.)
Bács-Kiskun Megyeháza 3. emeleti tárgyaló (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.)
Békés KISOSZ Békés megyei irodája (5600 Békéscsaba, Dr. Becsey O. u. 4/1.)
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyeháza Díszterem (3525 Miskolc, Városház tér 1.)
Budapest Budapest Főváros Önkormányzata 1052 Budapest, Városház utca 9-11. I. emelet 133 B terem
Csongrád Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1. emelet Gedei terem (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)
Fejér Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Mérnöki Intézet "K" épület Földszint. 22. terem (8000 Székesfehérvár, Budai út 45.)
Győr-Moson-Sopron Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat épülete II. emeleti tanácsterem (Győr, Városház tér 3. )
Hajdú-Bihar Hotel Lycium Debrecen - Business Center (Debrecen, Hunyadi János u. 1-3, 4026)
Heves Szuperinfó Szerkesztősége (3300 Eger, Csiky S. utca 19.)
Jász-Nagykun-Szolnok Megyeháza Külső-Szolnok terem (5000, Szolnok Kossuth L. u 2.)
Komárom-Esztergom Megyeháza Nagy Tanácsterem (2800 Tatabánya, Fő tér 4.)
Nógrád Megyeháza (3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.)
Pest Elegant Design Modelltervező és Gyártáselőkészítő Zrt. (1089 Budapest, Elnök utca 1. I. emelet)
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyeháza 102-es terem (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.)
Somogy Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány (7400 Kaposvár, Ond vezér utca 1.)
Tolna Megyeháza 101-es terem (7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13.)
Vas Megyeháza Címerterem (9700 Szombathely, Berzsenyi tér 1.)
Veszprém Veszprém Megyeháza Könyvtár (8200 Veszprém Megyeház Tér 1.)
Zala Megyeháza Földszint 5. sz. terem (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.)

 

 

A december 3-i döntő lebonyolítási rendje 

A 28 (19 megye, 2 budapesti csapat és 7 szomszédos ország) csapatot 7 vitaasztalhoz sorsoljuk. (A csapatok létszáma 5 fő.) Asztalonként 4 csapat, azaz 4x5fő = 20 fő foglal helyet.
Az asztalok ugyanazt a kérdést kapják és vitatják meg. A kérdés pedig a következő: Áldás vagy átok a külpiacokon megjelenni? Lát-e lehetőséget a kkv szektor külpiaci terjeszkedésére? Milyen eszközökre lenne szüksége ehhez a szektornak? Mit tanácsolna azoknak, akiknek ma jók a hazai kereskedelmi pozícióik, tekintsék prioritásnak a külföldre lépést?
Minden vitaasztaltól az a csapat jut a középdöntő színpadára, akit az asztala a leginkább támogat, azaz az asztaltársaságok maguk közül jelölik ki szóvivő csapatot! Összesen tehát 7 csapat áll majd a színpadon. Ott mind a 7 csapatnak 3-3 percben kell prezentálnia az asztala vagy a saját véleményét. A zsűri dönt, kinek az előadása a legjobb.

A végső döntőbe a középdöntő győztesének az asztaltársasága jut. Tehát az a csapat, aki a 3 perces prezentációjával megnyeri a fordulót, korábbi vitaasztala minden csapatát viszi magával a döntőbe. Összese tehát 4 csapat jut a döntőbe. 
A döntő feladata: Mutassa be 3 percben, bármilyen stílusban és eszközzel régiója egy olyan export termékét, amit lehetőleg egy kezével is fel tud mutatni. (A szakszerű bemutatáson túl előny, ha a versenyző minél több regionális kapcsolódást tud felsorolni a termék mellett.)

 

A díjakról
A tárgyi és szolgáltatási nyereményeken túl (amelyek természetesen meglepetések) két díj talán tovább fokozza a versenyzők kedvét:

A legjobb hazai megye különdíja idén is az, hogy Dr. Varga Mihály úr nemzetgazdasági miniszter kiemelt támogatása mellett, a minisztérium magas rangú személyiségeinek részvételével is, 2016 első negyedévében Gazdasági Csúcstalálkozót rendezünk a megyeszékhelyen. A konkrét időpontot a miniszter úr jelöli ki.

A legjobb külhoni csapat különdíja pedig az, hogy egy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által támogatott export konferenciát rendezünk a csapat tiszteletére, amit szintén 2016 első negyedévében tartunk, a győzteseknek leginkább kedvező helyszínen. A konkrét időpontot Ducsai-Oláh Zsanett, az MNKH Zrt. vezérigazgatója jelöli ki.

 

Elbírálás
A csapatok válaszai felkerülnek a megyék versenyoldalára, ahol a látogatók minden megyei csapat válaszát olvashatják. 

 

Költségek
A megyék csapatainak a részvétele a versenyben térítésmentes. A költségeket a verseny szponzorai állják.

 

Előnyök
Az akciótól elsősorban a helyi összefogások erősödését várjuk.
Fontos az a tudásmennyiség is, ami a verseny kapcsán a résztvevők birtokába jut.
Bemutatkozási lehetőséget kap minden vállalat, aki bejelentkezik a megyéje csapatába.
A verseny győztese nagy értékű ajándékot kap.

 

Kapcsolat
A verseny főszervezője a KKVHÁZ
Minden kérdésével, javaslatával nyugodtan forduljon hozzánk: kkvhaz@kkvhaz.hu

↑ vissza az oldal tetejére ↑

 

Védnök


 ↑ vissza az oldal tetejére ↑

 

Támogatók

 

 

 

 ↑ vissza az oldal tetejére ↑

 

 

 

A KKVHÁZ Megyék Versenye elnökségének tagjai


Dr. Bod Péter Ákos
Budapesti Corvinus Egyetem
tanszékvezető egyetemi tanár
KKVHÁZ Megyék Versenyének elnöke

Siklós Márta
Leitner Leitner Audit Kft.
ügyvezető partner
KKVHÁZ Megyék Versenyének alelnöke

Seszták Oszkár
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés
elnök

 


Dr. Kiss Zoltán
BKIK elnök
MKIK Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégium
elnök

Csonka Tibor
OTP Bank Nyrt.
Kis-, Középvállalkozási Igazgatóság
ügyvezető igazgató
 
Ürge András
Mercateo csoport kelet-közép-európai regionális igazgatója
 
Kázmér Judit
Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft
stratégiai ügyvezető igazgató
 

Varga Árpád
KPMG
igazgató

Marjay Gyula
VOSZ-BPMRSZ elnök
 

Ducsai-Oláh Zsanett
Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.
vezérigazgató

Dr. Nagy Ágnes
Békés Megyei Kormányhivatal
Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető

Vizsy József
Magyar Vámügyi Szövetség
Elnök

Lehoczky Tibor
Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.
vezető pályázati tanácsadó, pályázatíró, pályázati csoportvezető

Földváry Beáta
WIFI Hungária
ügyvezető igazgató

 

Dr. Doór Zoltán
Magyar Logisztikai Egyesület
elnök

 

Kovács András
Magyar Posta Zrt.
KKV értékesítési osztály
osztályvezető
 


Princz Attila
üzleti hálózatfejlesztési szakértő

Vágó Péter
Kereskedők és Vállalkozók Veszprém Megyei Képviselete
elnök

 

 

 

 ↑ vissza az oldal tetejére ↑


Archívum

2014-ben 18 megyénk, Budapest és minden határos ország indított csapatot. A végső győzelmet Békés megye érte el, második a Vajdaság, harmadik a Felvidék lett.

 

 

2013-ban 13 megyénk és Budapest indult a versenyben. A végső győzelmet Zala megye érte el, második Jász-Nagykun-Szolnok megye, míg a harmadik Komárom-Esztergom megye volt.

 

 ↑ vissza az oldal tetejére ↑

 

 

Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a verseny Döntőjéről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a rendezvényről szóló tudósításban felhasználhatjuk.


FEL