KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok, különösen a magnézium, a vas, a kalcium, a szelén és a cink kulcsfontosságú az immunrendszer működésében, a szervezet energiatermelésében.

A zöldségek és gyümölcsök mellett egyes húsok és tejtermékek fogyasztása is fontos szerepet játszik az öregedési folyamatok meggátolásában: nemcsak alapvető aminosavakat tartalmaznak, de gazdagok a felsorolt ásványi anyagokban. Elsősorban a tengeri hal és a marhahús jelentőségét kell kiemelni, előbbi az esszenciális zsírsavak, utóbbi a magas vas- és cinktartalom miatt.

Tegyen tehát terítékre minél gyakrabban marhahúst, tengeri halat, kefirt, joghurtot, tejet és túrót! Az esszenciális zsírsavakat és cinket tartalmazó olajos magvak elősegítik a gyulladások gyógyulását és az új sejtek növekedését. Kifejezetten fiatalító hatású az ételek közül például a szezám. A régi orvoslás álmatlanság, fáradtság ellen javasolta.

A népi gyógyászat tisztában volt vele, hogy elősegíti az emésztést, és oldja a menstruációs görcsöt. A bőrgyógyászat terén is jeleskedik, a szezámolajos kezelés bőrproblémákat oldhat meg. Ha fiatalító ételekkel foglalkozunk, nem hagyhatjuk ki Ázsiát. A shiitake minden gomba közül a legegészségesebb és legdivatosabb: a Kínából és Japánból származó laskagombafajtát érelmeszesedés és rák megelőzése céljából érdemes fogyasztani, de közismerten erősíti az immunrendszert.

(A cikk szó szerinti átvétel)


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)