KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Mi az a hiperkonnektivitás?

Sokszor hallottuk már azt a mondást, hogy az információ hatalom. Amikor azonban ez a mondás született, információhoz jutni lényegesen nehezebb volt, mint ma.

Az internet térhódításával gyakorlatilag néhány kattintással bármilyen információ elérhető.

Ez a tény azonban sokakat aggaszt, ugyanis szakértők szerint a millenniumi generáció tagjaira hatással van az online világ állandó jelenléte. Ők az internet térhódításával párhuzamosan nőttek fel, és akaratlanul is változtak ennek a ténynek köszönhetően.

A 12-17 éves amerikaiak 95 százaléka internetezik, 76 százaléka tagja a közösségi oldalaknak és 77 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal. Az 5 és 13 év közötti brit gyerekek csaknem fele nem tudja bekötni a cipőfűzőjét, kétharmaduk ugyanakkor remekül elboldogul a DVD-lejátszóval, 42 százalékuk pedig a legfejlettebb mobiltelefonnal is. Ezek a számok hazánkban is megállják a helyüket.

Készült egy felmérés neves kutatók, oktatók, egyéb szakértők részvételével a témában, és a megkérdezettek fele alapvetően pozitívumként értékeli, hogy a fiatalok internetes írástudásuknak köszönhetően, gyorsan találnak válaszokat nehéz kérdésekre is. 43 százalék azonban úgy vélte, a gondolkodási képesség kárára válik, hogy az információ gyakorlatilag egyetlen kattintással elérhető.

Egyenlőre még nem tudunk egyértelműen állást foglalni a kérdésben, hogy a hiperkonnektivitás inkább pozitív vagy inkább negatív hatással van–e a fiatalokra.

Többen úgy látják, a készen és gyorsan kapott információ nem ösztönzi a fiatalokat arra, hogy maguk sajátítsák el a tudást, ehelyett egyfajta "külső agyként" hagyatkoznak az online elérhető információkra. Emellett azonban nem tagadhatjuk azt sem, hogy az online világ, a gyorsan elérhető információk számos előnyt is hordoznak magukban.


FEL

Hozzászólások  

 
#3 Toney 2017-02-18 22:37
Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed reading
it, you might be a great author.I will remember to bookmark your
blog and may come back someday. I want to encourage continue your great work, have
a nice morning!

Feel free to visit my page :: leather gear biker
cap: http://Digitalsuccesses.Rosadigitale.it/doku.php?id=a_appea_at_the_new_honda_vtec_ca
 
 
#2 Anh 2017-02-05 23:02
Seguindo as dicas que ofereceremos neste artigo sobre como melhorar posicionamento dos seus
anúncios no MercadoLivre.

Review my web-site :: como vender no mercadolivre usando mercado pago: http://football.sodazaa.com/out.php?url=http://comovendernomercadolivre.net.br/como-fazer-anuncio-no-mercadolivre/
 
 
#1 Tabatha 2016-11-14 23:42
Hey there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any tips?Here is my weblog ... LSD: http://www.telefonoeroticovero.it/
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)