KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Modernkori rabszolgaság

Az amerikai külügyminisztérium támogatásával érdekes kezdemény indult útjára a közelmúltban. Létrehoztak egy honlapot, ami azokat a termékeket listázza, amelyek készítéséhez kényszermunka társítható.

Amikor vásárolunk egy használati tárgyat, általában nem gondolkodunk el azon, hogy az vajon hogyan is készült, pedig kellene. A nemrégiben útjára indított honlap szerkesztői arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a birtokunkban álló tárgyak egy része bizony kényszermunka igénybe vételével készült, ami nem más, mint modernkori rabszolgaság.  Ha valaki pusztán csak észreveszi, hogy mi folyik a színfalak mögött, azonnal láthatja, hogy horrorisztikus dologról van szó.

A honlapon a rabszolgaság és az emberkereskedelem borzalmait ecsetelő történetekkel, megjegyzésekkel is találkozhatunk. Például: "Kínában a focilabdát gyártó üzemekben a munkások akár napi 21 órát is dolgoznak egy hónapon át, szabadnap nélkül. Ezt még a legkeményebb amerikai edzők sem követelnék meg csapatuktól". De akad ilyen is: "minden nap amerikai nők tízezrei vesznek sminktermékeket. Minden nap indiai gyerekek tízezrei bányásznak csillámpalát, tudják, azt a csillogó valami a sminktermékekben...".

A weboldalt üzemeltető szervezet azt reméli, hogy sikerül elgondolkoztatnia a fogyasztókat, akár olyannyira, hogy tegyenek is valamit a modernkori rabszolgaság ellen.

A slaveryfootprint.org honlapot a kaliforniai székhelyű Fair Trade Fund nevű szervezet hozta létre. A nonprofit csoport a médián keresztül próbál meg szószólója lenni a modernkori rabszolgaság felszámolásának.

A honlap a www.slaveryfootprint.org címen érhető el.


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)