KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Szélhámos SEO szakemberek?

Lelkes amatőrök, és profi szélhámosok sorra verik át a webmestereket. Minden weboldal tulajdonos szeretne előrébb kerülni a Google-ben, azonban egy megbízható szakember kiválasztása nehéz feladat...

Honlappal rendelkező vállalkozók és cégvezetőknek a Google kereső találati listáján elől lenni szinte aranyat ér. Hiába készíttetünk egy honlapot látványos és felhasználóbarát grafikai megjelenéssel, hiába használjuk a marketing eszközök tárházát, ha egyszer az oldalunkat nem találja meg senki. Mára a keresőoptimalizálás külön iparággá fejlődött, azonban itt is megjelentek a szélhámosok.

Nem titok, hogy a Google rendkívül bonyolult algoritmusokat használ, és több mint 200 tényezőt vesz figyelembe az oldalak rangsorolásánál. Sokak számára az sem lehet újdonság, hogy különböző technikák alkalmazásával előkelőbb helyre lehet juttatni az oldalunkat, azonban még nagyon sok weboldal-tulajdonos fejében káosz van ennek mikéntjéről. Az ilyen téren tudatlan weboldal-tulajdonosokat viszont nagyon könnyen átverhetik a magukat profi keresőoptimalizáló szakembernek kiadó szélhámosok.

Milyen a rossz szakember?

1. Azt állítják, hogy szerződésük van a Google-lel, így garantálni tudják az első helyet, azonnal. Ilyen szerződés nem létezik, nem szabad ilyennek bedőlni.

2. Túl olcsó szakember az esetek nagy részében egy felületes tudással rendelkező lelkes amatőr. Akik havi néhány ezer Ft-ért kínálnak profi SEO-t, azokkal nem érdemes túl nagy eredményt várni.

3. PageRank mindenek felett! Azok akik az oldal PageRankját állítják be fő mutatónak, azokat is érdemes hanyagolni. Ez az érték csak egy külső hozzávetőleges érték, mely megmutatja az oldaladra mutató linkek mennyiségét és minőségét.

4. A trükkös megoldásokat kínáló "szakemberek" általában fekete kalapos SEO-sok. Ilyen technikával gyorsan előrelehet kerülni, azonban pár hét múlva a Google kitiltja az oldalainkat a találati listából.

5. Csak a betöltődési sebesség az ami számít! A rangsorolást egyik befolyásoló tényező valóban a weboldal sebessége, azonban minden tisztességes tárhelyszolgáltató, még az ingyenesek is tökéletesen megfelel az elvárásoknak. 1-2 másodperces betöltődési idő miatt még senki nem került hátrébb. Aki weboldal gyorsítással, vagy Google kompatibilis tárhellyel próbálkozik, az minden bizonnyal szélhámos.

6. Biztos eredményeket ígér. Alapvetően semmire sincs biztosíték, a Google algoritmusai közé senki nem lát be, mindenki csak a tapasztalataira hagyatkozik. Ez egy tanácsadói iparág, aki rögtön az első helyet ígéri, az profi szakember nem lehet.

7. Titkolózik. Az a szakember, aki a referenciáit, munkáit és technikáit nem hajlandó velünk megosztani, csak kárt okozhat nekünk és cégünknek.

 

seomanA weboldal profitjának növelésére megbízható és profi szakemberre van szüksége.

Egy ilyen szakember sosem beszél mellé, a tényekre koncentrál. Szem előtt tartja a megrendelő igényeit, de saját tudását hozzáadva partnerként áll a feladathoz.
Amennyiben szeretné honlapját ingyenesen elemeztetni velünk, látogassa meg honlapunkat: http://honlapszerkesztes.org


FEL

Hozzászólások  

 
#4 Szép Norert 2014-05-12 10:49
Igen igen, lehet nem lenne hátrány a cikk aljára írnom, hogy mikor íródott :)

A szilveszteres példádra reagálva, erről is írtam egy cikket, Google keresés tudományosan címen:
http://www.kkvhaz.hu/cikk/1359-google-kereses-tudomanyosan

Viszont már az is teljesen elavult :lol:

"google daterange paraméter: Kettő időpont közötti keresésre szolgál. Ez a legbonyolultabb, de egyenlőre más módszer nem áll rendelkezésre erre a keresési formára, nem is túl sokan tudnak a létezéséről. Ez egy ilyen "nemhivatalos" Google keresési forma. A dátumokat át kell számítani a most használatos Gergely naptárunkból, Julián nappá. Találtam hozzá egy konvertert, ezen a címen: Julian nap konverter. Kettő dátumra lesz szükségünk.
Használata például: "web design google daterange:2451911-2452276" (A konverter alapján a 2001.01.01-től 2002.01.01-ig tartó időintervallumra keres a Google, web design témakörben)"

Idő közben a google lefejlesztette, hogy ez a művelet csak egy kattintás legyen, ne kelljen itt trükközni :)

http://kepfeltoltes.hu/140512/gtartomany_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Én annak idején szenvedtem emiatt nagyot, mikor gondoltam, hogy ideje megtanulni PHP-zni.
Tutorialok sorozatát csináltam végig, tanultam meg, aztán mikor több hét fejlesztés után a webre raktam a kész rendszeremet, akkor döbbentettek rá, hogy még a régi phpt tanultam meg. Jó öreg mysql_queryk a mysqli helyett, stb...
Ha használtam volna az időtartomány szűrőt, megkíméltem volna magam másfél hónap felesleges melótól :lol:
 
 
+1 #3 Andrási Gábor 2014-05-12 09:33
Ez sok mindent megmagyaráz. :-) Persze nem tudhattam mikor íródott, nincs dátum a cikk mellett és az "seo szakember" kifejezésre jött ki a találat,az első oldalon, ami valljuk be, ha 3 éve írtad a cikket akkor vagy téged dicsér, vagy a versenytársakat minősíti. :-)
Erre egy kitűnő példa, mikor Szilveszterkor programokat kerestem a Google-ben és nem találtam meg a megfelelő információt, de találtam 6 évvel ezelőtti programajánlót a "szilveszter budapest" kulcsszóra az első oldalon. Vicces.
Matt Cutts a Google szócsöve és, bár mond néha jókat is a szakma megtanulta fenntartással kezelni őt, hisz csak az új trendek Google szemszögéből érdekes kivetüléseit kommentálja. Kétségtelenül ő "A" név a szakmában, de nekem olyan mint egy kormányszóvivő;meghallgatjuk de nem hiszünk el mindent amit mond :)
 
 
#2 Szép Norert 2014-05-12 09:06
Ezt a szösszenetet kb 3 éve írtam, akkor még egész más volt a seo, semmilyen google állat nem volt még képben. Elég volt pár száz jól megírt szövegű linket beküldeni a linkgyűjteményekbe, és a munka egy jó nagy része le is volt tudva. Azóta a linképítés helyét felváltotta a tartalommarketing, most mindenki blogol meg tartalmat gyárt, aki elől szeretne végezni.

De valóban megtöbbszöröződött a weboldal betöltődési sebességének jelentősége, hiába állította Matt Cutts a videólogjában az ellenkezőjét :-)

A tárhelyes dologban egyetértünk, a cikkben is azt írtam, hogy attól hogy tárhelyet váltunk, ne várjunk csodát :)
 
 
#1 Andrási Gábor 2014-05-12 08:49
Bárcsak ilyen egyszerű lenne kiszűrni a szélhámosokat. Ettől sokkal több mindent kell figyelembe venni, de azért nem rossz kiinduló pont.
Ami a betöltődési sebességet illeti azzal viszont nem értek egyet. Valóban, ha valaki csupán ezt az egy szegmensét alkalmazza az optimalizálásnak az alapjában véve édeskevés és eredményre nem fog vezetni önmagában, de a weboldal sebessége legkisebb mértékben függ a tárhelyszolgáltató minőségétől, vagy technikai paramétereitől. A sebesség a weboldal kódjának optimalizálásától a scriptek elhelyezkedésétől és nagy fajsúlyú tartalmak optimalizálásától függ leginkább amelyben a weboldalak 90%-a elmarad a kívánalmaktól és van mit optimalizálni.Az átlagos betöltődési idő több mint 4 másodperc ami messze elmarad a kívánt 2 mp alatti sebességtől. Tehát a sebesség optimalizáció nem csak hogy egy lehetőség, de egy szükséges része is az SEO-nak
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)