KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Veszélyes ránk a Facebook?

Alig 2 éve jelent meg az első cikk az ESET vírusirtó közleményében, miszerint 1 vírus terjed a Facebookon. Mostanra viszont nem csak a Facebook használók száma többszöröződött meg, hanem terjedő vírusok szám is.

Az első magyarul megjelenő ilyen kártevő ezzel a szöveggel adta el magát a gyanútlan felhasználóknak: "Az emberek 99 százaléka nem tudja 25 másodpercnél tovább nézni ezt a videót". Ha rákattintunk a linkre, az oldal egy alkalmazáshoz visz, ahol színkód helyes megadásával kell bizonyítjuk, hogy emberek vagyunk.

Mivel ehhez már a spam robotok miatt hozzászoktunk, így tovább megyünk. Ekkor új lapon elindul egy videó, amiben egy Jokernek öltözött ember szerencsétlenkedik. Az program látszólag nem tesz semmilyen kárt, viszont továbbküldi magát nevünkben ismerőseink üzenőfalára, likeolja az alkalmazást és az oldalt a nevünkben, aztán pedig elnavigál egy fertőzött weboldalra, ami megtámadja a gépünket, hálózatunkat.

Terjedési sebességet tekintve az egyik morbid videót ajánló alkalmazás nyert, miszerint egy pók nő egy férfi bőre alatt. (Az alkalmazásról készített kép a cikk végén megtalálható)

Az napjaink egyik legújabb vírusa azt ígéri, hogyha rákattintasz, illetve likeolod az oldalt, akkor megmutatja azt a 10 embert, aki leggyakrabban nézi az adatlapodat.

FONTOS! Ha ilyet hirdetéssel találjuk szembe magunkat, akkor ne csupán figyelmen kívül hagyjuk, hanem jelentsük az is az oldal az "Oldal jelentése" linkre kattintva.

Ide kattintva egy Youtube videó látható a védekezésről

 

Facebook vírusok, a teljesség igénye nélkül:

 


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)