KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Kisvállalkozás Finanszírozási Csúcstalálkozó

2021 február 24 14:00 - 16:00 között O N L I N E

SZERETNÉK REGISZTRÁLNI!

A magyar gazdaság elsőszámú érdeke a versenyképesség. Ha az van, minden van, ha nincs, semmi nincs. A versenyképesség olyan mint az NB1-ben játszani. Aki a ligában szerepel, mindenki lehet bajnok. Aki nem résztvevője az elitnek, az lehet akármilyen jó, bajnok nem lehet. Lefordítva ezt a gazdaság nyelvére: annak az országnak, amelyiknek nincsenek folyamatosan versenyképes termékei, nem is szerepel a világ gazdasági versenyében.
Ezt a versenyképességet a vállalatok termékeinek a versenyképessége és a hazai menedzser társadalom szellemi képességei együtt adják.
Induljunk ki abból, hogy a menedzser társadalom versenyképes. A termékek versenyében fontos szabály, hogy a ma versenyképes termék, nem feltétlen versenyképes holnap is. A termékeknek életciklusuk van. Ha a termékek nincsenek megújítva, lecserélve, akkor elavulnak, elvesztik a versenyképességüket. Ezzel a leépülő folyamattal áll szemben a K+F+I a ( kutatás fejlesztés, innováció) ami nem csak a konkrét termékre, de az azt előállító eszközparkra, termelési folyamatokra, és a menedzsment kultúrára is vonatkozik.
Ennek az állandó megújítással járó, rendkívüli versenynek a motorja a tőke. Ez idáig nem újdonság, minden közgazda tanulta, minden vállalatvezető tapasztalta.

Van azonban egy csapda helyzet. Az a társadalom, ahol csak ott folyik K+F+I, ahol tőke van, könnyen úgy járhat, hogy lesz egy pár sikeres exportképes vállalata és számtalan elavult - versenyképtelen – kisvállalata, akik már később arra sem lesznek képesek, hogy beszállítsanak a nagyoknak. Pedig a versenyképes kezdeményezések nem csak a tőkeerősek körében születnek. Szegény családban is születhet Isten áldotta tehetség, ezt emeli magasra az iskolarendszer.

A tőkeszegény kisvállalatok sorsa sanyarúbb. Nekik ma nincs egy „kisiskolájuk” ahol a nagyokkal egy padban ülhetnek.

A tőkeszegény, de ígéretes termékkel rendelkező kisvállalatok működéséhez szükséges eszközök, tudások, menedzserek, forgóeszközök, előfinanszírozása hitelből és pályázatokból lehetséges.
Ahol ígéret szinten sincs meg a termék, az a vállalkozás életképtelen és terhes a társadalomra, nem szabad finanszírozni.

Az ígéretes kisvállalkozás finanszírozás kérdése - mindannyian érezzük – létkérdés. Azt, hogy a finanszírozás rendben van e, legalább évente körbe kell járnunk.

2021 február 24-én 14:00 - 16:00 között rendezzük meg a Kisvállalkozások Finanszírozása Csúcstalálkozót.
O N L I N E
SZERETNÉK REGISZTRÁLNI!

A rendezvényre meghívást kap ennek a problémakörnek:
minden fontos állami szereplője,
minden olyan gazdasági civil szervezet, amely vagy a finanszírozó, vagy a tőkeigénylő oldaláról képes hozzá szólni ehhez a problémához,
minden olyan szellemi műhely, amelyik tanítja, elemzi, kutatja a kisvállalkozás finanszírozás kérdését és
számos szereplő, aki kap ilyen finanszírozást és olyan is, aki nem.
meghívjuk az ONLINE asztalhoz azokat is, akik biztosítják a szükséges forrást, vagy éppen nem.


Az esemény programja:
13:45- 13:55 Belépés a zoom szobába.
14:00- A kiemelt meghívottak vitaindító szavai
14:15- A meghívott szervezetek képviselőinek 2 perces probléma felvetés és javaslat megszólalásai
15:00- Vita az elhangzott javaslatokról, azok fontossági sorrendbe helyezésével
15:30- A legfontosabbnak ítélt 3 javaslat közös átbeszélése, az azokkal kapcsolatos konkrét tennivalók
15:50- A kiemelt meghívottak összegzései
16:00- Az esemény zárása


SZERETNÉK REGISZTRÁLNI!

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.

 

FEL

Hozzászólások  

 
#1 Prof.Dr.Magdolna Csath 2021-02-10 09:36
A versenyképesség, ellenállóképesség és az MKKV szektor
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)