KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Egy dombóvári igazi KKV vezető gondolatai

Ez az ország nevelte fel őket, most nem ezt az országot építik

Véleményem a következő:

A Magyarországon felnevelt - a magyar költségvetést terhelte- dolgozni akaró és tudó többé, kevésbé képzett munkaerő külföldre (Ny-Európába) megy, mert ott 3-szor, 4-szer annyit keres, mint itthon, elviselve időnként a kiszolgáltatottságot és az időnként veszélyes feltételeket. A Ny-Európa-i gazdaság a nevelési költségek befektetése nélkül megkapja a kész munkaerőt.

Egy részük rokkant nyugdíjra, egy részük nyugdíjra jön haza, egy részük idegileg megviselten hazajön és mint nyugdíjas terheli ismét a magyar költségvetést, majd az egészségügyi ellátáson keresztül jelent ismét terhelést.

 

A munkaerőhiány pillanatnyi enyhítésére jó a behozott olcsó ukrán, román stb. munkaerő, de a munkahelyeken - élvonalbeli minőséget, termelékenységet, igényes szakmai kultúrát, csak tartósan állandó munkavállalókkal és a vezetőkkel egy nyelvet beszélő dolgozókkal lehet megteremteni, létrehozni.

 

Ez a helyzet az elmúlt 32 év alatt is évről-évre csak romlott. A kormányok nem tudták megoldani ezt az egyre ellehetetlenülő állapotot. Ezt gondolják, mondják vállalkozók és munkavállalók.

Ez nem csak kormányzati feladat - sőt a nehezebb része ránk a vállalkozókra eső feladat

- mondom én, és rögtön bizonyítom.

 

Ha most a kormány úgy dönt, hogy a bérek közterheinek 45 %-át elengedi és nyilatkozik, hogy záros határidőn belül pl. választások előtt - elengedi további pl.

47%-át - természetesen

úgy, hogy a társadalmilag szükséges alapokat, mint az egészségügyi, vagy nyugdíjalap minimum a múlt évi szinten képzi, biztosítja a költségvetésben, egy 5 éves időszakban, majd azt követően 5 év alatt egyenletesen felemeli egy addig megreformált adórendszerbe igazítva - akkor a kormány megtette amit tehetett, utána a vállalkozókon a sor!

Ezt a lámpát ki kell gyújtani! Bérmunkás vállalkozóként, vagy alvállalkozóként is lehet kemény ártárgyalásokkal - araszolni -de igen nehéz.

Lépni, lépegetni, nagyokat lépni a piacon csak saját fejlesztésű termékekkel lehet.

Ezekhez termék fejlesztések, szabadalmak, védett termékek, saját licenszek, tovább- fejlesztett knowhow-k, azaz - INNOVÁCIÓ-k tömege kell -. Az előállított saját fejlesztésű termékek értékesítését tudja segíteni az állam pl.:

- kereskedőházakkal,

- modern bankrendszerrel,

- fejlett logisztika kiépítésével,

- korszerű infrastruktúra kiépítésével.

Megjegyzés: javaslom a mostani bérkulcs legyen az elmúlt 3 évi átlag.

 

A kormány lépje meg az első nagy lépést a közterheknél.

Hogy ne legyen nagy infláció gerjesztő hatás, a közterhekből felszabaduló alapot a cégek kössék teljesítménybérhez.


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)