KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Ingatlanvásárlás támogatásból?

Továbbra is pályázható a mikrohitellel kombinált vállalkozásfejlesztési pályázat.

Egy-egy előzetesen népszerűnek gondolt pályázat mindig a megjelenését övező figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően kerül az érdeklődés középpontjába. Ha aztán az adott pályázat iránti esetleges kezdeti lelkesedésünket nem követik tényleges lépések, akkor a számtalan napi teendő mellett megfeledkezünk a lehetőségről és csak akkor csapunk a homlokunkra, amikor később arról érkeznek a hírek, hogy már nem lehet tovább pályázni. 

A Nagykanizsai Pályázatírók és Tanácsadók Szövetsége (NAPIT) szakított azzal a hagyománnyal, hogy csak egy adott pályázat megjelenése esetén tájékoztatja a releváns célcsoportot. Az egyesület legutóbbi fórumán egy olyan pályázatra hívta fel a mikrovállalkozások figyelmét, mely már hónapok óta elérhető, de még mindig érdemes foglalkozni vele, hiszen a rendelkezésre álló pénzügyi keretek még nem merültek ki. 

A "Mikrovállalkozások fejlesztése" pályázaton legalább 1 millió Ft, legfeljebb 4 millió Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a mikrovállalkozások (kár induló is). Ezt az összeget legalább el kell érje a visszatérítendő támogatás (mikrohitel) mértéke, melynek nagysága legalább 1 millió Ft és legfeljebb 8 millió Ft lehet. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 45%-a, a visszatérítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 60%-a lehet. A pályázó 10% saját forrást (önerőt) köteles biztosítani.

 A kombinált támogatás igénybe vehető eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásra (beleértve a vásárlást) valamint információs technológia fejlesztésre.

 A pályázónak vállalnia kell, hogy a projekt befejezését közvetlenül követő 2 üzleti év személyi jellegű ráfordításainak összege eléri az elnyert vissza nem térítendő támogatás összegének 50%-át.

 A projekt finanszírozása szempontjából fontos tudni, hogy a mikrohitel folyósítása a beszerzések előtt megtörténhet, de a vissza nem térítendő támogatás csak az egyes projektelemek megvalósítását követően kerül a pályázó bankszámlájára. A tervezésekor be kell kalkulálni az előzetes költségeket (pl. értékbecslés).

 Az igénylés két fő elemből áll, pályázati formanyomtatványból és hitelkérelemből. Mindkettő benyújtható a hitelközvetítőhöz (Zala megyében pl. a Zala Megyei Vállalkozás Fejlesztési Alapítványhoz). A támogatás feltétele mindkét igény pozitív elbírálása.

 Ami mindenképpen szükséges a sikeres pályázathoz:

  •  Reális és megalapozott üzleti terv
  •  Piaci költségeket magában foglaló projekt

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján megtalálható statisztika szerint jelen írás megjelenéséig 580 db pályázatot támogattak a konvergencia régiókban, közel 2 Mrd forint értékben. A 2011-2013 években rendelkezésre álló összes keret 15 Mrd forint.

 A számok azt mutatják, hogy a pályázat kapcsán még mindig érdemes felkeresni a pályázati szakembereket és a hitelközvetítőket. Ne feledkezzünk meg a lehetőségről, mert aztán jöhet a "homlokra csapás".


FEL

Hozzászólások  

 
#6 GOMBKÖTŐ BÉLA 2021-02-24 07:59
SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI BOLT VÁSÁRLÁSRA KÉRHETEK E VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ HITELT BALATONFENYVESEN KÖSZÖNÖM A VÁLSZÁT
 
 
#5 Erzsebet Baloghne Szabo 2020-12-08 09:56
Üdv:Szeretném kérdezni,hogy induló szövetkezet mire pályázhat? Tisztelettel. Köszönöm.
 
 
#4 Somogyiné Müller Andrea 2020-09-17 10:08
Szép napot kívánok!
Irodahelyiséget vásárolnék, melyhez szeretnék igénybe venni támogatást és kedvezményes hitelt is. előre láthatólag mikorra várható az ingatlan vásárlást támogató pályázat megnyitása.
Köszönöm válaszukat!
 
 
#3 GYURKÓ ROLAND 2020-08-23 13:37
Új vállalkozást indítanék Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ehhez ingatlant is vásárolni kell. A vállalkozás egyik része az új ingatlanon, míg a másik része a meglévőn üzemelne.Milyen pénztőkét tudok én ehhez igénybe venni?
 
 
#2 Demeterné Tóth Éva 2020-06-21 18:34
Üzlethelyiséget szeretnék vásárolni,Szolnok megyében,új cégben.Van -e kombinált hitel?
 
 
#1 Kiss Sándor 2018-11-09 12:12
Üdvözlöm!
Üzlethelyiséget szeretnénk vásárolni, müködő cégben. Van e vissza nem téritendő, vagy más segitség?
Köszönöm.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)