KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

A két percben beszélés művészete

Higgye el a tekintélyét nem az alapozza meg ha végig Ön beszél.

A KKVHÁZ az országban az első olyan vitaklub, ahol a kávéházi vitaasztaloknál, a vállalkozókat országszerte foglalkozató témákról folyik a vita.
A vita nagy érték. Sokan nem is sejtik közösséget teremt, kapcsolatépítést segít, és fejleszti a tudást és az önkifejező képességet.

A vita olyan műfaj, amit legalább két ember végez, (érdekesebb, ha több) és arra alapszik, hogy mindkét félnek meg van a maga meggyőződése, amiről meg akarja győzni a másikat, és ha nyilvános a vita, az érveléseikkel el akarják kápráztatni a hallgatóságot.
Ez feltételezi azt is, hogy felváltva beszélnek, és meghallgatják egymást. Az a vita az igazi élmény, ahol tapintható a véleménykülönbség, a vitázók remek érveket sorakoztatnak fel, mindezt szép nyelvi eszközökkel teszik, miközben tiszteletben tartják a másik érzéseit. Ritka az a vitatéma ahol az egyik félnek egyáltalán nincs igaza és úgy vitázik hogy ezt még csak nem is tudja. A valóság az, hogy az álláspontok mindegyikében van igazság, ezek közelítése, végül kompromisszuma adja a vita csúcsát és ad lehetőséget az őszinte kézfogásra.
Van ebben a csodálatos „táncban” néhány trükk, amit érdemes figyelembe venni. Az egyik legfontosabb a tömörség. A tömörség
nem nyelvtani kategória hanem időbeni. Ha rövidre szabott az idő, akkor a nyelv eszközével, az egyszerű bővített mondatokkal való
lehet ezt elérni.


Ugye Ön is volt már vitahelyzetben? Bele akartak vágni a szavába, kiforgatták a szavát. Ugye Ön is mosolyogva riposztozott?
Nem?

A következő klubunkban 2021 január 25-én 16:00 – 18:00 között azt gyakoroljuk és beszéljük át, hogyan kell tömören fogalmazni.
Jöjjön regisztráljon! Élvezni fogja.

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.

FEL

Hozzászólások  

 
#1 Szügyi György 2021-01-25 10:56
A vitát mederben tartó kommunikációs szabályok, a tartalom tagolása, és meggyőző üzenet-átadás 2 percben.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)