KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Segítség a KKV szektornak

Most a pályázatokra és a hitelekre kell figyelni.

Október 12-én  ismét megnyitott a KKVHÁZ online vitaasztala.


Jelen voltak:
Csuri Ferenc interim menedzser, Ferzit Kft ügyvezető; Glósz Andrea pénzügyi és pályázati tanácsadó, Glósz és Tsa ügyvezető;
Jancsa-Pék Judit adószakértő, LeitnerLeitner partner; Kálmán Anikó forrás közvetítő és tanácsadó, Cashcontroll ügyvezető;  
Kovács János banki szakértő, Bankorg Kft ügyvezető; Luszcz Viktor védjegyoltalmi szakügyvéd, DanubiaLegal partner;  Moll János vezetési tanácsadó, Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület elnök; Sepsi Zsigmond felnőttképzési szakértő, Adu Oktatási Központ ügyvezető; Szatmáriné Balogh Mária vezetési és HR tanácsadó Convictus Kft ügyvezető; Szécsi Viktória énekesnő – vállalkozó BAZ megye; Sztranyák József ingatlan szakértő a BKIK alelnöke; Verdes Tamás Google keresési szakértő, Zetra Kft ügyvezető és Gulyás József kisvállalkozás fejlesztési szakértő, a KKVHÁZ Zrt vezérigazgatója, vita moderátor


A feladat az volt, hogy tömören, érthetően adjanak a szakértők javaslatot, mihez nyúlhat ma egy bajba került vállalatvezető.

Cikkünkben meghallgathatja és megnézheti ki mire tette a hangsúlyt (sorrend a fenti) 15 perctől 1 óra 11 percig.
Ki hogyan vélekedett a többiek mondanivalójára. 1 óra 22 perctől 1 óra 44 percig
A döntő résztvevői voltak Glósz Andrea; Kovács János és Kálmán Anikó 1 óra 45 perctől 1 óra 59 percig

A lényegek kiemelve: (az esemény videófelvétele lentebb megtekinthető)
Csuri Ferenc: minden válsághelyzetben alap likviditás, költséghatékonyság, minőség tudatosság, személyzeti érzékenység; piaci rések kifigyelése
Glósz Andrea: igen mindez, de nyitottság, rugalmasság és pozitív gondolkodás
Jancsa-Pék Judit: Érdemes figyelemmel lenni a cég helyzetére, hogy milyen aktuális problémára kell reagálni: cash flow nehézségek vagy előre menekülés, azaz a régi tervek leporolása, átszervezés, új ötletek, beruházások. Figyelem a vészhelyzeti adókedvezmények lejártak. Most a pályázatokra és a hitelekre kell figyelni – soha nem látott kedvező feltételek vannak.
Kálmán Anikó: a baj nem egyenletes, lokálisan és ágazati szempontból is vizsgálni kell
Kovács János: A bankok mindig a „lóhere” elvet követik, kövesse Ön is fejlesztés – kockázat – jövedelmezőség – likviditás. A vezető legyen coach vagy éppen edző a válságban. Nézze meg az alaptevékenységben mi jó, mi gyenge. A gyengét dobja el.
Luszcz Viktor dr.: A válság lehetőség is. Figyeljen a legfőbb értékre a védjegy a domain és a cégnév legyen egy kézben. Ez exportnál még fontosabb. A védjegy legyen rendben!
Moll János: egyetért azzal, hogy a baj nem egyenletes, de az osztályozásba nem elég a régió és ágazat, nézni kell ki az, aki már bezárt (ezeknek ingatlanos cégértékelő hitel befektető kell) Ki az, aki botladozik (ő nézze át a cégét a kollégák javaslatai szerint. Ja és azonnal digitalizáljon). Ki az, aki befektet (ő a nyertese a válságnak – olcsón veszi meg a bajban lévők javait. Nekik most nem kell a segítség)
Sepsi Zsigmond: Az állam éppen szűkíti a szakképesítések körét, pont akkor, amikor az átképzésben sok lehetőség kellene. Figyelem átképzés, még házon belül is.
Szatmáriné Balogh Mária: A vállalkozásvezetőknek többféle javaslatom van a szervezeti elemzési és beavatkozási szintek modellje alapján: figyeljék a piaci mozgásokat rendszeresen és igyekezzenek alkalmazkodni, ennek alapján határozzák meg a stratégiájukat – akár megváltoztatva az eddigi irányt -, ez alapján alakítsák át a folyamataikat, elhagyva minden felesleges lépést. Ha kell, változtassák meg a munkaköri és szerepbeli tartalmakat. A vezetők feladata a mindennapi motiválás és vezetés, akár a rövid távú célok mentén, és az új termékek – technológiák megkövetelte változtatáskor ne feledkezzenek meg az új készségelemek betanításáról. Mindezt akkor tudják sikeresen megtenni, ha a helyzet- és problémafeltárásba és a megoldások keresésébe bevonják a munkatársaikat, összegyűjtve minden információt a változó világról tőlük. Az élet, az emberi értékek, az összefogás fontosságára most döbbenünk rá. Ráadásul számítsunk arra, hogy a válságos COVID-os korszakunk megviselheti őket, feléledhetnek korábbi szorongások és keletkeznek újak. Ha önmaguk nem tudnak segíteni, kérjenek professzionális segítséget a munkatársaiknak pszichológustól vagy coaching pszichológustól.
Szécsi Viktória: Mindenki az államtól a lobby szervezetektől vár segítséget. Kevesen vannak, akik az önkormányzatoktól kérnek segítséget, pedig korlátozottan ott is van kedvezmény lehetőség és gyakran lobbyerő is. A KKVHÁZ kezdeményezése a KKVBARÁT önkormányzatokról soha nem volt ilyen aktuális.
Sztranyák József: A BKIK, sőt a kamarai rendszerek egésze is elérhető a vállalkozásoknak. Javasolja oda fordulni.
Verdes Tamás: Az internet felhasználás fele világszerte a Google. Ezen elől lenni, látszani óriási érték. Először sziszifuszi munkának érződik a láthatóság megteremtése, de azután ez roppant gyorsan megtérül.

Cikkünkben meghallgathatja és megnézheti ki mire tette a hangsúlyt (sorrend a fenti) 15 perctől 1 óra 11 percig.
Ki hogyan vélekedett a többiek mondanivalójára. 1 óra 22 perctől 1 óra 44 percig
A döntő résztvevői voltak Glósz Andrea; Kovács János és Kálmán Anikó 1 óra 45 perctől 1 óra 59 percig

 

 

FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)