KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Sürgősségi mediáció

Felértékelődnek azok a döntések és intézkedések, melyek a felszámolás vagy végrehajtás elkerülésére irányulnak.

A COVID-19 járvánnyal összefüggésben hozott korlátozó intézkedések eredményeként egyre nagyobb gondot okoz, hogy a gazdálkodó szervezetek nem képesek megfizetni, vagy üzleti gazdálkodási megfontolásból késleltetik fizetési kötelezettségeik kiegyenlítését. A kintlévőséghez való hozzájutás egyik eszköze a hitelező által kezdeményezhető felszámolási eljárás, amelynek azonban számos negatív hatása lehet mind az adósra, mind a hitelezőre, hiszen a felszámolás célja a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése és ennek során a hitelezői követelések törvényben rögzített sorrend és mérték szerinti kielégítése.

A COVID-19 járvány miatti veszélyhelyzet és annak gazdaságra gyakorolt negatív hatása gyors és hatékony intézkedések meghozatalát igényli a gazdasági szereplőktől. Felértékelődnek azok a döntések és intézkedések, melyek a felszámolás vagy végrehajtás elkerülésére irányulnak és az együttműködés fenntartása érdekében, a méltányos érdekek kölcsönös figyelembe vétele mentén születnek.

Ennek eléréséhez a leghatékonyabb módszer a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakértő gazdasági mediátorainak segítő támogatásával lefolytatott, megállapodást célzóún. sürgősségi mediációs eljárás.

A mediáció során minden személytől és szervezeti egységtől független és pártatlan szakemberrel, teljes titoktartásban tudja a felmerült problémákat megvitatni.

Mediátorként a BKIK Mediációs Osztály akkreditált, elismert gazdasági konfliktuskezelő szakemberei járnak el. Kollégáink hazai és nemzetközi környezetben megszerzett tudásukat és tapasztalataikat hozzák el Önhöz. Magyarországon először és elsőként foglalkozunk Kamarként a vállaltoknál előforduló konfliktusok alternatív kezelésével.

Forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe szolgáltatásunkat!

http://www.mediatorkamara.hu/felkeres/

 

 

FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)