KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Jövőkutató beszélgetés

Egyre több kutató, közéleti személyiség és művész mondja azt: a veszélyhelyzet elmúltával semmi nem úgy folytatódik majd a világban, mint ahogy korábban. Vannak olyanok, akik egyenesen a társadalmi berendezkedések radikális változását várják.

Vannak, akik minimum a környezetvédelem társadalmi megítélésében várnak változást. Mások a családok erősödését jósolják.
Azt már korábban is megfigyelhettük, hogy bajban az emberek Istenhez fohászkodnak, a sikereket a magukénak érzik. Így van ez a társadalmak lélektanéban is. Válságban, egyenlőségért kiállt a tömeg. Mihelyt jobbra fordul a többség sorsa, már jöhetnek a kapitalizmus örömei.
Abban most közmegegyezés formálódik, hogy alapos változások kellenek, és fognak is jönni.
A világgazdaság Kína függősége megijesztett mindenkit. Az európai határok egyeztetések nélküli lezárásai rémes képeket festettek fel.

A világ sorsa a messzi jövőben valamilyen összefogás, közös irányítás, összekeveredés. Az, hogy ez gyorsan következik-e be, vagy nagyon lassan, még rejtély. A mostani válság lehet a változásoknak egy kirobbantója, de az is lehet, hogy ezt az emberiség gyorsan elfelejti. Lehet, hogy a föld lakossága már megérett a változásokra, de az sem kizárt hogy még alkalmatlanok vagyunk a valóságos együttműködésekre. Nem kizárt, hogy a mostani ijedségünk, sok visszarendeződést is hoz. Az is lehet, hogy ezeket majd visszatalálásnak fogjuk hívni. Azt bizonyosan nehéz elképzelni, hogy 1000 év múlva, Magyarország szomszédjai Szlovénia, Ausztria stb. lesznek és élvezzük majd, hogy a schengeni határokon ellenőrzés nélkül hajtunk át.
Változások kezdődnek. Hogy miben öltenek ezek testet és mennyire, azt az Ön érzéseire bízzuk!

Betöltés…

 

FEL

Hozzászólások  

 
#3 Fekete István 2020-04-02 12:59
Tovább gondoltam a tegnapelőtti bejegyzésem. Mindennek (legalább) két oldala van, ennek a járvány okozta helyzetnek is. Azaz, már szabad szemmel is látható a fordított tendencia, hogy közelebb hozza egymáshoz azokat az embereket, akik esetleg eddig átnéztek egymáson. A kézmosás után most tanulunk köszönni: becsengetünk (kesztyű!) a szomszédhoz, volna-e valamire szüksége stb. ÚJ KÖZÖSSÉGEKET ÉPÍT A KORONAVÍRUS?
 
 
#2 Fekete István 2020-03-31 15:10
Hogyan ér véget a jelenlegi helyzet? -kérdezik többen. Elképzelésem szerint, ha az új megbetegedések száma már stagnálni fog, esetleg visszaesni, a munkaképes korosztályok, a gyerekek kijárási tilalmát kell enyhíteni. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének majd újabb - akár súlyos - megbetegedések, csupán azt jelenti, hogy az egészségügyi rendszer kapacitása már meg tud birkózni azokkal. Tehát "szabadjára lesz engedve a fertőzés", hadd alakuljon ki ilyen módon a védettség. A legtovább a 65 év felettieknek kell "otthon maradni", mert számukra életveszélyes lehet közösségbe menni és megfertőződni. Meddig? Amíg egy megfelelő gyógyszer nem áll rendelkezésre, illetve a védőoltást a 65 év felettiek meg nem kapják. Ebből következik, hogy a védőoltást nem a gyermekektől felmenő módszerrel kell majd kezdeni.
 
 
#1 Fekete István 2020-03-31 14:12
Lassan meg kell szokjuk, hogy számunkra - rajtunk kívül - mindenki "ellenség", potenciális veszélyforrás, vírusgazda, aki akaratán kívül is megfertőzhet bennünket. Ez megöli az emberek közötti kapcsolatokat, a bizalmat, a jóhiszeműséget, a közeledés esélyét, a barátságok, a szeretet kialakulásának nyitottságát. EMBER EMBERNEK FARKASA LESZ?
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)