KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Nagy veszélyben a kisvállalat vezetők

Ezekben a napokban döntenek arról, hogy megtartsák-e sokéves kollektíváikat, rendeljenek-e alapanyagokat, kifizessék-e a szállítóikat.

Amikor megfogalmaztuk, hogy mi legyen a Pénzügyminisztériumban a következő klub témája, nem sejtettük, hogy sem a helyszínt, sem a témát nem találtuk el. Nem kicsit, nagyon!

Sok szó esik manapság az operatív törzs 24 órás szolgálatáról, a rengeteg munkahelyéért rettegő emberről, a stratégiai liszt készletezőkről és az online küzdelmet folytató pedagógus társadalomról.

Kimaradtak a nemzet figyelméből, azok a mikro és kisvállalat vezetők, akik végtelenül egyedül, ezekben a napokban döntenek arról, hogy megtartsák-e sokéves kollektíváikat, rendeljenek-e alapanyagokat, kifizessék-e a szállítóikat.

Ezeknek az embereknek a szenvedéséhez képest, elhanyagolhatóak az alkalmazotti világ vezetőinek az erőfeszítései és munkái.
Ezek a kicsik a saját cégüket veszíthetik el. A veszteség a családjuk jövőjét teheti semmivé. Ez az aggodalom, csak a gyermeke betegségét megélő anya aggodalmával mérhető össze.


Jól kell dönteni és gyorsan.

A kormány, a civil világ és számos más segítő, egymás szavába vágva kiabálja a javaslataikat. Sokan hasonló dolgokat emlegetnek, mások homlokegyenest ellenkezőket. A sok segítségből, nincs ember aki kiolvassa azt, hogy mit tegyen. Talán egy dolgot már megtanultunk:
MARADJUNK OTTHON! Rendben.


A kormány segítség csomagja megnyugtató. Az EU 5.6 milliárd (!) Euro támogatásának az ismeretében mindenki várja a folytatást.
A hitelek törlesztő részleteinek és kamatainak év végéig tartó moratóriuma óriási segítség. Ezt minden magyar természetes személy és vállalkozás élvezheti. (az AUDI is). Akinek nem volt hitele, az nem élvezi ezt az előnyt, miközben a piacát ugyanúgy elveszti.
Kérjük, az ágazatok szereplőinek a versenyben való kiegyenlítését a hitelek és az egyéb intézkedések területén is!

A magányos kisvállalati vezető mire kíváncsi?
Megbízható elemzést arról, hogy a jelenlegi legjobb ismereteink szerint mi a kimenetele a válságnak? Az Ő ágazata mikorra érheti el
a 2019 évi szintet. Ez az információ meghatározza a magányos döntését. Sarkítva: bezárás, vagy kitartás politikája között kell választania.
Az információt a Magyar Kormánytól várják a szereplők. Mindenki megelégszik pillanatnyilag csak azokkal az információkkal amit a PM és az MNB ismer és meg mer osztani a társadalommal.
Nagy a tét.
Ha rábeszéltük a vállalkozók nagyobb hányadát arra, hogy tartson ki, akkor jön el a részterületek szakértőinek a dolga.
- A vezető először a maga hitét kell hogy rendbe tegye. Nem mindig megy ez egyedül.
- Ha ő már bízik, a kollektívájába kell lelket vernie.
Ezt követhetik a leglényegesebb intézkedések:
- Likviditás menedzsment
- Az értékesítés életben tartása és felkészítés a fellendülésre
Utána mindjárt a pótlólagos lehetőségek áttekintése következik
- állami kedvezmények, pályázatok, források felkutatása
Ezek az első lépések. Akik érintettek, mert bajban vannak, vagy akik érintettek mert segíteni tudnak most találkozzanak a KKVHÁZ asztalainál. Sajnos nem személyesen, hanem online. Így is működik. Legyen szerencsénk, jó egészséget!


Gulyás József
KKVHÁZ

 


FEL

Hozzászólások  

 
#4 Csuri Ferenc 2020-03-26 18:53
Nap mint nap változik a helyzet, futunk a történések után, hatalmas rugalmasságra van szükségünk. Ilyen rapid változó helyzetben egy pszihológiai csapdát tudatosan el kell kerülnünk! Nem szabad az egyszer kimondott véleményünkhöz és intézkedésünkhöz presztizs okokból ragaszkodnunk. Ez szerintem mindenkire érvényes a kormányra is és a kkv döntéshozókra is. Hajrá, a kreativitás és rugalmasság lesz a túlélés kulcsa.
 
 
#3 Fekete István 2020-03-20 22:41
Ez nem plusz EU-s pénz, hanem az előre megígért, de eddig még fel nem használt pályázati pénzek átcsoportosítása a koronavírus elleni küzdelemre. Varga Mihály azonban a napokban világossá tette, hogy hazánk már felhasználta a teljes összeget. Már csak abban reménykedhetünk, hogy ebben a helyzetben további forrásokat fognak megnyitni.
 
 
#2 Tuska Eniko 2020-03-20 17:01
Mindannyiunknak a fo celja az egeszsegunk megtartasa mellett a munkahelyek , munkatarsaink megtartasa. Nagyon gyorsan kell reagalni, akar naponta tobbszor uj megoldasokat talalni. Koszonjuk ezt az attekinto irast!
 
 
#1 Gábor Kovács 2020-03-20 11:04
Kedves József!

Köszönöm leveled.
Mint az MGV Zrt. Magyar Gazdaság és Vállalkozásfejlesztő Zrt.(mikrofinanszírozó) értékesítési vezetője úgy gondolom, hogy folyamatos az egyeztetés az MNB, MFB, kereskedelmi bankok, egyéb pénzügyi szolgáltatók között új típusú kedvező kamatozású áthidaló kölcsönök kibocsátása kapcsán, ami átmeneti likviditási problémák enyhítésére szolgál. Remélem hamarosan jómagam is jó hitel hírekkel tudok szolgálni. Jó egészséget kívánok. Üdvözlettel: Kovács Gábor
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)