KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

A britek kilépése

Egy történelmi pillanat

Nem hiányzik senkinek történelmi visszapillantás, elemzés. Mindenki a lelke mélyéről tudja, az emberiség előtt álló kihívások  – amit részben maga teremt, részben a természettől kap – kivédésének egyetlen esélye az összefogás. Az Európai Unió ennek a hitnek a jegyében fogant, és a britek kilépésével ez a remény sérült most meg. Boris Johnson bekerült a világtörténelembe, ő most egy elégedett ember. A britek lehet hogy nyernek, lehet hogy veszítenek majd a különállásukkal. Az Európai Unió kisebb lett, de nem egy Nagy Britanniányi területtel, hanem annál sokkal többel. Hosszú időre elveszett annak a reménye, hogy összefogva a jobb. Újra előkerül a nemzetállamok egyéni érdekeltsége. Nem lennék meglepve, ha újabb államoknak jutna eszébe a kilépés. Nem lennék meglepve ha a katonai összefogás is meggyengülne. Ha csak a mi általunk jól ismert közép-kelet európai államokra gondolok, kiráz a hideg mi jöhet itt, ha mindegyik elkezdi járni a saját útját.
Globális klíma vészhelyzet, globális járványügyi vészhelyzet van. Ki tudja mi lehet még. Rossz pillanatban jött el ez a szakítás.


FEL

Hozzászólások  

 
#3 Horváth Attila 2020-02-05 21:14
Ebben a világban már "egyedül nem megy" (Ripacsok 1981.c. film)...aki ezt képtelen felismerni keserves árat fog fizetni. És aki képtelen "megegyezős egyezséget kötni" (Kelly hősei c. film), az is ugyanerre a sorsra jut.
Ezért mélységes nagy igazságot mondott hozzászólásában Csuri Ferenc és Fekete István.
 
 
#2 Csuri Ferenc 2020-02-03 19:35
A világtörténelemben vannak ciklikusságok. Ha ez és a hasonló szóbeli és tettbeli töekvések megint erőre kapnak és ugyanabba az irányba terelik a "népeket",akkor hamarosan már nem csak a gazdasági kérdésekrőlfogunk társalogni, hanem valami ennél sokkal rosszabbról.
 
 
#1 Fekete István 2020-02-03 15:28
Az angolok eddigi történelmük során soha nem akartak a kontinentális Európához tartozni. Most évtizedekig "szenvedtek" egy közösségben és folyamatosan kivételeket kértek, kaptak, ennek ellenére a konzervatívok nem békéltek meg vele. Tanulság az EU számára: nem lehet egy autót úgy vezetni, hogy még nincs kész a karosszéria, menet közben fejlesztjük a meghajtást és még abban se egyeztünk meg, hogy hová tartunk. Ez most egy esély a "maradék" 27 országnak, de talán nem is baj ha páran még kilépnek. Könnyebb lesz megegyezni azokkal, akik tényleg erre törekszenek.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)