KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

A likviditási mutató értelmezése, avagy mit takarnak a számok?

A pénzügyek világában bőséggel vannak jelen a számok és a szakkifejezések. Sokszor azonban azok, akik nem kimondottan ezt tanulták, sikeresen el tudnak veszni ezek útvesztőjében.

Nézzük meg, hogy a likviditási mutató értelmezésének, elemzésének mi az értelme és fordítsuk le egy kicsit érthetőbb nyelvezetre.

A likviditási mutató értelmezése

Ez mutatja meg, hogy egy cég milyen pénzügyi helyzetben van. Ki tudja-e fizetni a kötelezettségeit, fenn tudja-e tartani magát. Értékét úgy számoljuk ki, hogy egy osztást végzünk, nevezetesen a forgóeszközök értékét elosztjuk a rövid lejáratú kötelezettségekkel.

Most nézzük meg ezt a két kifejezést, hogy mit jelent pontosabban. Forgóeszköz, például a készpénz, a készletek és a vevőkövetelések. A rövid lejáratú hitelek a számlák, hitelek, beszállítók számlái. Tehát az egyik oldalon azok a tételek, amik kifizetésre várnak, ezzel osztjuk a másik oldalt, ahol a birtokunkban lévő tételek vannak.

Tehát a likviditási mutatók arra utalnak, hogy egy vállalat, kisebb cég vagy kisvállalkozás stb. mennyire képes eleget tenni a forgóeszközei segítségével a rövid lejáratú kötelezettségeinek.

Másfajta értéket kapunk, ha a likviditási gyorsrátát akarjuk nézni, mert ebben az esetben a forgóeszközök értékét a meglévő készletek értékével csökkentve vesszük számításba. Ez azért van, mert kevésbé tekinthető forgóeszköznek maga a meglévő készlet, mert először el kell adni, valódi pénzzé kell tenni ahhoz, hogy valóban beleszámítson a mutató értékébe.

Ha a gyorsráta és likviditási mutató értékei között nagy a különbség, meg kell vizsgálni, hogy a cég mennyiben függ a felhalmozott készleteitől.

A likviditási mutató elfogadható értéke nem túl alacsony, és nem is túl magas, vagyis az optimális középút a jó mutató érték. Miért is? Az teljesen egyértelmű, hogy a túl alacsony mérőszám esetén a cég nem képes biztonsággal kifizetni a számláit. Ezzel szemben a túl magas eredmény arra utal, hogy olyan felhalmozott, nem mozgó értékek vannak elfekvőben, melyek nem gyarapítják a céget, csak állnak valahol mozdulatlanul. Lehet ez feleslegesen felhalmozott készlet vagy olyan eszközök, amelyek nem szükségesek a gyarapodáshoz.

A likviditási mutatók pontosak, de változékonyak mint az időjárás

Gondoljunk csak bele, hogy éppen azok az értékszámok változnak egy cég életében a leggyorsabban, amikkel a likviditási mutatókat kiszámoljuk. Ezért nagyon fontos tudni, hogy egy jó érték megszületésekor nem nyugodhatunk meg, és érezhetjük a vállalkozást tartós biztonságban.

Ezeket a jelentéseket folyamatosan, időről időre el kell végezni, hogy a változásokat követve is megfelelő értékeket adnak-e a vizsgálatok. Naponta, hetente kerülnek a különböző számlák, nyersanyagok stb. kifizetésre, bevételezésre, melyek a mutatókat akár naponta is változtatni képesek.

Ha úgy érzi, likviditási gondokkal küzd, ne habozzon szakember segítségét kérni. A BÁV Faktor szolgáltatásaival Ön is biztonságban tudhatja cégét, vállalkozását. Keresse szakembereinket bizalommal.
 

 

 

FEL

Hozzászólások  

 
#9 vernaudon laure 2021-01-31 20:50
Szia !!!
Ossza meg az információkat.
Hitelek - Hitel - Befektetések a YOUNITED CREDIT-nél
2009 óta vagyunk pénzügyi intézményként bejegyezve. Kölcsönözzön európai befektetői közösségünktől, és kevesebb mint 24 órán belül vegyen fel kölcsönt 2% -os árfolyamon.
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
 
 
#8 vernaudon laure 2021-01-31 15:29
Szia !!!
Ossza meg az információkat.
Hitelek - Hitel - Befektetések a YOUNITED CREDIT-nél
2009 óta vagyunk pénzügyi intézményként bejegyezve. Kölcsönözzön európai befektetői közösségünktől, és kevesebb mint 24 órán belül vegyen fel kölcsönt 2% -os árfolyamon.
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
 
 
#7 vernaudon laure 2021-01-31 15:28
Hitel - Hitel - Beruházás
Pénzügyi intézményként 2009 óta engedélyt kaptunk. Kölcsönözzön befektetői közösségünktől szerte Európában, és kevesebb, mint 24 órán belül vegyen fel hitelt 2% -os árfolyamon. Kapjon 5000–1 000 000 euró hitelt (pénzügyi nehézségek, építkezések, autóvásárlások vagy mások ...).
Ez már 200 548 000 euró értékű projekt Európában ... Mi lenne, ha a következő lenne a tiéd?
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
NB:
A hitel leköt, és vissza kell fizetni. Mielőtt elkötelezi magát, ellenőrizze visszafizetési képességét.
 
 
#6 vernaudon laure 2021-01-31 15:28
Szia !!!
Ossza meg az információkat.
Hitelek - Hitel - Beruházások a Social Laure Service-nél
2009 óta vagyunk pénzügyi intézményként bejegyezve. Kölcsönözzön európai befektetői közösségünktől, és kevesebb mint 24 órán belül vegyen fel kölcsönt 2% -os árfolyamon.
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
 
 
#5 vernaudon laure 2021-01-31 15:27
Szia !!!
Ossza meg az információkat.
Hitelek - Hitel - Beruházások a SOCIAL LAURE SERVICE-nál
2009 óta vagyunk pénzügyi intézményként bejegyezve. Kölcsönözzön európai befektetői közösségünktől, és kevesebb mint 72 órán belül vegyen fel kölcsönt 2% -os árfolyamon. Szerezzen 5000–500 000 000 euró hitelt (pénzügyi nehézségek, építkezési projektek, gépkocsivásárlás vagy egyéb ...).
200 548 000 eurót már elértek egy európai projekten ... mi lenne, ha a következő lenne a tiéd?
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
 
 
#4 vernaudon laure 2021-01-31 15:26
Felajánlhat pénzfinanszírozást 3 napon belül egy segélyszervezettől. Bármilyen finanszírozás egy jól meghatározott projekthez Pénzügy, Ingatlanhitelek, Beruházási kölcsönök, Autókölcsönök, Hitelvásárlás, Személyi kölcsönök További részletekért vegye fel a kapcsolatot:
 
 
#3 vernaudon laure 2021-01-31 15:26
Szia,
3000–2 000 000 eurónyi kölcsönt adok az Ön rendelkezésére, nagyon egyszerű módon, olyan személytől, aki képes visszafizetni. Beruházásokat és kölcsönöket is folytatok magánszemélyek között. Rövid, közép és hosszú távú ajánlatokat kínálok. Nem tudjuk az Ön célját, és az átutalásainkat a bank garantálja a tranzakció biztonsága érdekében. Minden kérdésével el akarja mondani a kérés összegét és annak időtartamát. Ha valóban érdekel, küldj vissza e-mailt. Nem akarom folyamatosan megszegni az uzsoratörvényt.
E-mail: vernaudonlaure@gmail.com
 
 
#2 vernaudon laure 2021-01-31 15:25
Hitelajánlat komoly és becsületes ember között Nem kormányzati szervezetek csoportja vagyunk, amelyek legfeljebb 25 éves időtartamra adnak kölcsön 1 000 és 5 000 000, valamint 2 000 és 100 000 000 között, 2% -ban. Íme azok a területek, ahol segíthetek: * Pénzügyi * Jelzálog * Beruházási hitel * Autókölcsön * Konszolidációs adósság * Hitelkeret * Második jelzálog * Kivásárlási hitel * Személyi kölcsön Ha érdekel, jelezd, hogy mennyit akarsz. Itt van az e-mail címünk: vernaudonlaure@gmail.com Kérjük, küldjön üzenetet a rászoruló emberek megsegítésére
 
 
#1 vernaudon laure 2021-01-31 15:24
Ön vállalkozó, iparos, mezőgazdasági termelő, kereskedő vagy bárki más, akinek pénzügyi problémái vannak. Növelni akarja vállalkozását, vállalkozni akar, adósságot kell fizetnie, és nincs eredménye. Csak mi tudunk segíteni. ez a hölgy VERNAUDON Laure. Kérjük, lépjen kapcsolatba vele az e-mail címén: vernaudonlaure@gmail.com, teljesen elégedett leszel.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)

Szakértőnk további cikkei