KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Interim menedzsment-Interim menedzsment-Interim menedzsment

Gyors segítség a nehéz időkben

A KKV és az Interim Management.

Váratlanul kiesik egy kulcs vezető? Kilépnénk egy ígéretes külpiacra, de nem szeretnénk kockáztatni? Krízishelyzet van? Piacunk lenne, de népszerűtlen reorganizációs kényszer is van? Új telephely épül?  Azonnal kellene egy új progresszív ügyvezető a gyors változásokhoz? Átláthatóvá és strukturálttá kell tenni a céget a kedvező eladáshoz?....... és még több más időszakos kihívás. Ismerős ugye?

Az azonnali megoldás ma már a nagyobb KKV-k részére sem elérhetetlen. Ez az Interim Management. A megoldást a nemzetközi cégek már régen ismerik. Miért maradna ki ebből a nemzetközi trendből a KKV szektor, különösen a nagyobb progresszívebb cégek?

Az Interim Manager ugyanis azonnali hatékony megoldás, ha adott időben jól behatárolható vezetői feladatra nem áll rendelkezésre helyben vezetői erőforrás. Az Interim Manager stratégiában gondolkodik, valamint know-how-t hoz.
Az „interim” szó az időbeni behatárolásra utal, azaz a megbízó cégnek nem hosszútávra szóló megoldásra van szüksége, hanem a „projektben” azonnali eredményt biztosító vezetőre.
Kiesik a hagyományos, alkalmazotti vezetőkeresés nagyon hosszadalmas, költséges és kockázatos folyamata is. Szintén mentesül a megbízó a dilemmától, vajon mit kezdjen a drágán megszerzett és alkalmazott vezetővel, ha kifut a „projekt”.
A jó interim vezető minden esetben sokoldalúan képzett, nagy tapasztalatú, szakmailag és emberileg igényes vezető, aki azonnal átlátja a feladatot, megtalálja a leghatékonyabb megoldást és meg is valósítja azt. Csak a hatékonyság számít, interim projektben nincs elveszett idő és erőforrás.
Ma már Magyarországon is számos számlaképes, szerződéses Interim Manager érhető el.

Sorozatunkban az egyes területeket fogjuk – példák bemutatásán keresztül is – KKV szempontokat alaposan vizsgálva körbejárni. Kövessék a KKVHÁZ Ismerkedés Szakértőinkkel rovatát!

Csuri Ferenc, Interim Manager, Ferzit Kft. ferenc.csuri@ferzit.hu, 30 9621217


FEL

Hozzászólások  

 
#1 Benedek Csaba 2019-03-06 17:56
Jó cikk! A szerzőt régóta ismerem, vezetőként és emberileg is hitelesnek tartom, de egyébként a saját munkámban is tapasztalom az általa leírt tendenciákat. Benedek Csaba, Adószabászat Kft.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)