KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

KKVHÁZ
 

... tedd jobbá ...

Így szólította meg a Civil Szervezetek koordinátora a közösségek aktíváit a tavalyi esztendő záró napjaiban.

„XIV. Földész Fórum „ az innováció és versenyképesség szélesítése igényével 2019.01.07.

Így szólította meg a Civil Szervezetek koordinátora a közösségek aktíváit a tavalyi esztendő záró napjaiban.
Ezt megszívlelve vált adekváttá a szervezők részére a felhívás.

A Veisz János Keleti Kapu Ökotermesztők és Forgalmazók Egyesülete, Termesztők Klasztere, társrendezőivel (lásd program) a vállalkozások alapjait szolgáló versenyszféra mentál higiénés kondíciójával, érzelmi-lelki ,kognitív képességeinek, gyakorlatban konvertálható kínálatával tartja a mindennapok fontos elemét integrálni, a termék előállítók társadalmában . A vezetők legnagyobb győzelmi esélyeit latolgató hozadék , a mai világunk felgyorsult életritmusának esszenciális tartaléka, a közösség formálása.

A kis- és közép vállalkozások, az agrárium, település hű Családi Birtok Rendszere, Gazdálkodási , Érdekeltségek Képviselete ,egyrészt generációs együtt tervezés révén , a múlt jelenben való éltetése , a modern idők technológiájának rakéta sebességű optimalizációja , a „ a jó gazda gondossága, az elő takarékosság szem előtt tartása, a precíziós, szakma orientált minőségi , magas fokú megfelelési helyt állás, jövőt építő szándék megélése, alapjaiban a siker garanciája, a kortárs lehetetlent nem ismerő boldogulni vágyók számára. Ők, akik már elmúltak húsz, de még nem érték el a negyvenet !

Ez a hozadéka annak a Tudományos Fórumnak, amely illusztris gazdálkodók intelmeivel bővelkedve, pallérozta a jelen lévő ifjak „ harci„ kedvét !
A NAK. Agráriumért felelős alelnöke, Zászlós Tibor Úr társadalmi rangjára emelte a GAZDA táplálékért, környezetért, Kárpát medencénk javainak gyarapításáért, populációnk dinamikája rátájáért vállalható verseny szféra nemes terheit !
„Ne ítélj, hogy ne ítéltess„ ( szent könyv. ) Földész Akarat Egyetemes Törvénye , etikai kódexe kimondja, hogy „ érte szólunk és nem ellene „ ! Mindég a valóság hű Természet Természete, az igazodási pont életünkben. Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani ! Erre Tanított a bölcsészek, agrár értelmiségiek, ( állattenyésztők, növénytermesztők, zöldség-gyümölcs termesztők, feldolgozók, kutatók, fejlesztők, hasznosítók és fogyasztók) seregszemléje , a médiák jelenlétében.


Dr. Sallai József egyetemi tanár, professzor Dr. Bardócz Zsuzsa biokémikus, miniszteri tanácsadó, a MTA. doktora, Stuttgart Béke Díjas Kutató , Dr. Köhler Mihály , a Feltalálók Európai Lovagrendjének Birtokosa, Dr. Takács Ferenc a Gyümölcs Terméktanács Országos Elnöke, Dr. Dobó Márta Főorvosnő, gyermekgyógyász, Dr. Pénzes Éva mikrobiológus, Takács Richárd fiatal gazda, Strucc tenyésztő, Bőle István a „ Soroló Magazin „ producere a Rendszerszemlélet, edukáció, minőségi életérzés fontosságát emelték ki, fogalmakat töltötték meg tartalommal, a munka fórumon. Véleményüknek nem hangot adtak, hanem munkájukkal rászolgáltak a valóság hitelességére.

Találkozunk a XV. Földész Fórumon ! 2019. április 24. Rakamaz,

Dr. Ratkos József agrárstratégiai szakértő
a KKVHAZ ZrT. Agrártéma Bizottság Elnöke,
Pótolhatatlan Egészség , biogazdaság ,Rovat Vezetője, Szabolcs-Szatmár –Bereg Megye ,

 

FEL

Hozzászólások  

 
#7 Ádám és Éva 2019-01-13 08:19
"... nem tudhatom, hogy mit jelent másnak e táj, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország... Tudjuk miben vétkeztünk, hol és miképp .."( Radnóti M.) " Elmenni képtelenség, maradni esztelenség, így jár aki így szeret ..." ( Kovács Kati ) Hitvesem, Gyermekeim és jó magam is, de Szüleim, Rokonaim, Barátaim latolgatják a "jó" példa követését, hogy szabadabban kéne élni életünket ! Sok bizonyosság életünk csábítója, hogy rendezettebb, századok tanulságán felnőtt generációi a világ égtájain élők sokaságának, könnyebben jobban, ember léptékű , a biológiai lény méltóságát szem előtt tartó országokban várnak De Nekünk nem az a vonzódásunk, hogy ahol a Házam, ott van az én Hazám és megbecsülnek Bennünket,mint munkaerőt. Később integrálódunk, ha kibírjuk a Tisza, Duna, Alföld, a Kárpátok lankái, hegyes oromzatai nélkül. Miért kell elkergetni a hatalom gyakorlóinak , a behódolásra, alázatra kényszerítetteket, akik jobbra, többre, egyenlőségre vágynak. Te, aki most alulmaradtál, bízzál ! A Nemzet nagy Tanítója, Vitray Tamás nevelte tanítványait, imigyen: "...aki alul marad, egyszer felül kerekedik...." ! ...Tedd Jobbá Sorsod ! Küzdj ! Ne add fel itthon !
 
 
#6 Keresztapa 2019-01-12 18:05
Keresztapa, a tegnap holnapja, a Ma Fia, a pizzamaffia, jelentős fogyasztói háttér reprezentánsa. Igény szerinti 50-60 termék, saját választék szerinti kínálata, bő feltéttel, vékony, közepes, telt, falatokkal telítődő ízvilág , mennyei kínálata. A " Street Food," a Gyros,a frissen sültek, levesek,paszták, bolonyai, a lapcsánka, a tortija, lángos, palacsinta,somlói, gesztenye püré,bobájka, mákos guba, apró fánk, lekvár töltettel helyben fogyasztása, elvitele, házhoz rendelése megváltás, ha rendelést követően azonnal készül a konyhában és időre érkezik. Az üröm az örömben, hogy a bürokrácia útvesztője berzenkedik a kártyával, helyben fizetők gyakorlata miatt. Ezt az életidegennek mondható elvárást sugallják az ellenőrök, hogy szállítás előtt, egyenlítse ki a számlát a Futár ! Jól van ez így ? Biztos válaszol a hozzá értő, életismerő, jó szándékú segítő szakember !Kár lenne keserédes ízekért szolgálni, amikor arra születtünk, hogy azt keressük, hogy, hogy lehet rugalmasan, életszerűen, egymásnak kedvére szolgálni ! Ugyan ez nem Olimpia, de itt is hisszük az elvet : gyorsabban, magasabban, erősebben, jobbá tenni.....!
 
 
#5 Szurovcsákné Németh Anita 2019-01-12 11:12
Két nagy lányom ( 15-17 évesek ) közép és felsőfokú tanulmányaikat végzik tanítási rendszerünkben. A közétkeztetés részesei voltak, mind addig, amig elfogadható szinten kapták adagjukat. Most otthon étkeznek, helyenként saját főztjüket, mert nem volt csábító, sem adagra, sem ízre megfelelő kínálat a menzán. Nagy lányom japán szakon tanul, így beavatottja a Keleti Ízvilágnak, kalória hányadának, korábbi idegenkedését felváltotta az erőnlétet biztosító elég, mely költségeiben is reális fokmérőjű, egy egyetemistának. Nem vesszük észre, mert nem vagyunk napra készek a kínálat változásával, de nemzedékek, korosztályok , kortárs ítéletek sodrása tereli rossz útra a kiszolgáltatott ifjúságot. Keveset tudnak az E-jelű tartósító szerek használatáról. Külföldi publikációk tíz évvel, akár később jelenítik meg a rákkeltő anyagok tartós használatát a közkínálatban vásárolható fogyasztói "élelmiszereknek " Csodálkozunk, hogy egyre több a nőgyógyászatai, emésztési,belső elválasztási szervek probléma köre fiatal korban. Az Anyukák felelőssége nem ruházható rá az élelmiszer forgalmazásból busásan megélő üzlet láncok érdekeltjeinek spekulációira.Lelketlen merkantilista együgyűségére.
 
 
#4 Quercus Trade Kft. 2019-01-12 10:46
Így fogyasztunk Mi ! Ezzel a címmel jelent meg egy glossza a minap a sajtóban, a környezetünk fogyasztói szokásairól. Ebben sokkal több a frissen sültek, tartalmas nehéz ételek a " Slow Food " igénye, mint sem a " Tenger Gyümölcse " koktéljai.A mennyiségi szemlélet a táplálkozásainkban is vissza köszön ! A mediterrán konyha , franciás könnyedsége a rendeléseknek, az északi tengeri hal ételek , a kárpát medencei saláták, gyümölcsök rostgazdag kalászos termékek kínálata , a gyors, Steet Food " őrületet kívánja. Mert kevés van egyre, még az időből is, amit az érkezésre fordíthatnánk. Kevesebbet, könnyebbet és hosszan kellene enni ! Neurobiológusok, neuro hormonális szisztémánk jó ismerői ismerik a jelenséget. Az érzet mennyisége, minősége bő időintervallumban laktatóbb, az űrpótló, teltség érzetet keltő "telehas " szindrómától. Teljesítményünk ( fizikai, szellemi ) közérzetünk ( lelki ) minőségi alapja, a mikor, mennyit, hogyan komponenseknek ! Így lehetünk egészséges nemzet ! Ha ennek az alapos ismeretén és fokán nemzett a Nemzet !Így van esély a jövő Teremtésre, örökségünk, gasztronómiai kincseink, szokásaink, hagyományaink jövőbeni éltetésére ! Várnak Gasztronómiai Egységeink az organikus forrású, bio minősített termékeivel ! Táplálékod legyen a gyógyszered ! ( Hippokratész )
 
 
#3 Takács Richárd 2019-01-12 10:19
Közel a harminchoz, agrár felső fokú diploma posztgraduális mesterképzése is kevés lesz rövidesen az agrárium, de más termelői verseny szféra tartalmi elemeinek t, elvárásainak teljesítéséhez. Cimboráin, akik már évek óta határainkon túl dolgozzák fel Skandináv országok élmény világát, az Angolszász Birodalom " nyomorgó " életritmusát követve " devalválódnak ", hogy mennyi az elég ott megfelelni a gyakorlatnak és mennyi a nem elég itt élni a mindennapok huszonnégy óráját, bürokrata energia faló világunkban.Ott nem azt kérdik, ha munkát keresel, hogy mihez van papírod, jogosítványod, hanem azt, hogy mihez van kedved, mihez van vonzódásod, mit szeretnél kihozni magadból, környezeted jobbá tételéhez. Lehetne ezt itthon is megkísérelni,Fiatalon, életkedvvel, reménnyel, meggyőződéssel? Ne hagyjuk elveszni ifjúságunk! Kell a gyerek, az asszony, a bók, a csók, a férfias helytállás , tenni vágyó bizonyítási kényszere, ami szívből jövő , ország építő ! Mozdulj történet, amíg nem késő !Ha húsz évesen nem vagy forradalmár, akkor még nem jött meg az eszed ! Ha meg hatvan évesen akarsz forradalmár lenni, akkor meg már elmenőben van az eszed ! Gondold végig, Barátom !
 
 
#2 Dr. Bajusz Mária 2019-01-11 14:01
Az előzetes várakozással ellentétben, a ránk köszöntött téli időjárás, ami természete szerint időben teljesíti küldetését, hóval borítja a forró nyári napokat megélt talajflóra elemeit, nyugalomra készteti a vegetációt, erőt gyűjt a szelektív bioreguláció tavaszra az ébredéshez, éli szunnyadó életét a biodiverzitás forrása, gyengébb tápláléka lesz annak, aki erőnlétében gazdagabb ! Az antropofil közeg humánusabb- gondoljuk !?. Hát, koránt sem ! Táplálék kell Anyukának, hogy várandós sorsát megélje, kisdede egészségesen sírjon fel, legyen erős a jövendő kihívásaira. Bár csak tudná azt, amit megtanultunk már, hogy féltsük, védjük, óvjuk őt,mindentől ami fáj, ne bántsa Őt a világ. Így legyen !
 
 
#1 Dr. Sallai József 2019-01-11 09:39
A tanácskozás jól szolgálta a biogazdálkodás tudományos megalapozását, gyakorlatát és a bővítését szolgáló szemléletváltást.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)