KKVHÁZ Online Klub
2018 december 10 (hétfő) 16:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: A hit szerepe a gazdaságban, a gazdaság szerepe a hitben


KKVHÁZ Online Klub
2019 január 14 (hétfő) 14:00 – 16:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: Évindító KKV Csúcstalálkozó 2019
 


 

#

 
 

Fókusztéma a versenyképesség a KKVHÁZ Megyék Versenyén

  • vissza a szakértő profiljához

Ráthy István Hajdú-Bihar megye csapatkapitányának gondolatai. November 12-én a Pénzügyminisztériumban vele is találkozhat.

Mi is az a bizonyos versenyképesség?
Induljunk ki az alapoktól. Nézzük meg mit ír a Wikipédia? De tegyünk egy csavart a dologba, bontsuk ketté a szót. Azaz mi is a verseny és mi is a képesség?
Wikipédia : A verseny általános értelemben küzdelem a résztvevők között a legkedvezőbb hely elfoglalásáért, az azonos cél elsőként való eléréséért, a sportban a többiek legyőzéséért.

Wikipédia : A képesség kifejezés alatt értünk minden olyan tudásfajtát, amely valamilyen aktivitást lehetővé tesz birtoklója számára

Aha! Ezek szerint tehát úgy lehetünk elsők, úgy lehet a legkedvezőbb a helyzetünk, ha van tudásunk! Nagyon jó! De mi is az a tudás?
Wikipédia : A hétköznapi értelemben a „tudás” szónak legalább két értelmét is megkülönböztetjük. Az egyik az a teoretikus tudás, amelyet a filozófiai is vizsgál. A másik az képességet jelent. A teoretikus tudás tanulás során, vagy a tapasztalatokból összefüggések tudatos felismerésével szerzett információ. A képesség pedig a gyakorlás során tudattalanul alakul ki. A képességeket az emberek, akárcsak az állatok, viszonylag lassan, hosszú gyakorlat (tanulás) során szerzik. Az ember azonban abban különbözik a legtöbb állattól, hogy képes teoretikus tudást is elsajátítani, méghozzá akár egyszeri példa alapján, következtetéssel, vagy tanulás során nyelvi kommunikációban.

Jó! Akkor még közelebb kerültünk a megoldáshoz!
Tehát kell nekünk a teoretikus, azaz az elméleti tudás, más néven az információ. De elég-e csak az információ? Természetesen nem. Ebből akkor lesz valami, ha használom. A képesség másik feltétele a gyakorlás során kialakított, alaposan elsajátított, készségszinten meglévő, alaposan begyakorlott tudás.

Mit kell tehát tennünk :

- képezzünk magunkat, tanuljunk, és lesz információnk
- gyakoroljuk a megszerzett tudást, hogy minél jobban tudjuk alkalmazni

 

 

 

FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)