KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

KKVHÁZ
 

A KKV szektor nemzetközi versenyképessége

Mi a baj? Egyszerűen gyengébbek vagyunk? Mit tehet a kormány, a kamarák, a gazdasági civilek, az oktatás és mi magunk a vállalatok?

Magyarország kormányának két minisztere is kétségbeejtő képet festett a közelmúltban a hazai KKV szektor versenyképességéről. Ha tudjuk a lemaradás okát, javítani is tudunk. Ha rejtve marad az ok, csak vádaskodások és ingerültség következhet. A KKVHÁZ szeptember 10 16:00 – 18:00 Pénzügyminisztérium Pénztárterem (hétfői) rendezvénye erre a látszólag egyszerű kérdésre keresi a választ.

Ön is érintett! Ebben az országban mindenki függ a KKV szektortól. A társadalom legnagyobb része itt dolgozik, a kormányzat gazdasági tárcái erősen koncentrálnak erre a területre, a civilek szinte mániákusan ezt a szektort akarják megváltani és a felsőoktatás is már nevesítette a képzési rendszereiben a KKV Manager képzést. Az új aktív időskor szervezetei is ezen a területen számíthatnak megbízásokra. Talán a gyerekek azok akik még nem tudják mit jelent az a szó KKV.

Kérem jöjjön el a klubba és vesse be Ön is a tudását. A közös véleményeket a kormány asztalára tesszük.

Regisztráció itt!Gulyás József
KKVHÁZ Zrt
vezérigazgató

 


FEL

Hozzászólások  

 
#1 Csuri Ferenc 2018-09-03 07:58
Különbséget kell tenni a KKV-k között szerepük és egyéni céljaik függvényében. Nem kell nemzetközi versenyképességről beszélnünk ott, ahol erre sem igény sem szükség sincs. A céljait tekintve is a lokális piacra dolgozó cégeknek a lokális piacon kell versenyképesnek lenniük. Ez viszont lehet akár nemzetközi színvonalú is. Erre viszont sok esetben nincs fizetőképes kereslet. Így a keresleti oldalról vezérelve természetszerűen is kialakul egy alacsonyabb színvonalú és - szerencsés esetben - ár/értékarányos teljesítményt nyújtó KKV réteg. Ők sok esetben prosperálnak annak ellenére, hogy nemzetközileg távol állanak a versenyképességtől. Ez is szerves részét képezi a gazdaságnak és nem minden esetben rossz.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)