Turizmus Évindító Csúcstalálkozó 2019
2019 február 22 13:00 – 15:00

Hungexpo Utazás Kiállítás, Kerámia terem
 


 

#

 
 

Megtartotta első ülését a Gazdasági Kabinet

A 2019-es költségvetés és az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseinek áttekintése volt a Gazdasági Kabinet ma tartott ülésének középpontjában – jelentette ki Varga Mihály a testület ülését követően.

A Gazdasági Kabinet vezetője elmondta: a testület első ülésének legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik. Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét. Az elkövetkezendő hetekben ölt formát a dokumentum, melyet – minden jogszabályi garancia betartása mellett – előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé várhatóan június első felében – tájékoztatott a pénzügyminiszter.

A Gazdasági Kabinet tagjai:

 


Varga Mihály
gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter

Bártfai-Mager Andrea
a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter


Palkovics László
innovációs és technológiai miniszter
 


Rogán Antal
a miniszterelnök kabinetfőnöke

 


Gulyás Gergely
Miniszterelnökséget vezető miniszter

 


Budapest, 2018. május 22.
Pénzügyminisztérium

 

Képek forrása:
kormany.hu
portfolio.hu
autopro.hu
 

 


FEL

Hozzászólások  

 
#1 dr. Szabadkai Antal 2018-05-23 09:01
A gazdasági kabinet megalakulása, tevékenységének megkezdése biztató. Gondolom, hogy a konvergencia program végrehajtásának irányítása is feladata lesz. A 2022-ig tervezett 3-4 %-os éves növekedés és adósság állomány csökkentés kiszámítható pályát jelent, de számos gazdaság korszerűsítő intézkedést is szükségessé tesz. A magyar versenyképesség növelése azt igényli, hogy a gazdaság növekedését egyre inkább innováció orientált ágazatok és szakágazatok generálják. Ebből a szempontból Palkovics László részvétele a kabinetben kimondottan örvendetes.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)