KKVHÁZ Megyék Versenye 2018
2018 november 12 (hétfő) 15:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)


KKVHÁZ Online Klub
2018 november 19 (hétfő) 16:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: Versenykultúra Csúcstalálkozó
 


KKVHÁZ Online Klub
2018 december 10 (hétfő) 16:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: A hit szerepe a gazdaságban, a gazdaság szerepe a hitben


KKVHÁZ Online Klub
2019 január 14 (hétfő) 14:00 – 16:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: Évindító KKV Csúcstalálkozó 2019
 


 

#

 
 

Két ország, egy város

  • vissza a szakértő profiljához

Az észak-komáromi várban adtak randevút egymásnak a térség vállalkozói

Knirs Imre Észak-Komárom alpolgármestere évek óta követi a KKVHÁZ lépéseit, nem egy alkalommal el is látogatott a rendezvényekre. Meggyőződése volt, hogy a KKVHÁZ-ban látott közösségépítés, teheti újra élővé a komáromi tetszhalott vállalkozási közösséget. Az ő határozott kezdeményezésére látogatott a Felvidéki magyarság fővárosába, Észak-Komáromba a KKVHÁZ.

Az összejövetel kiemelt témája a határon átívelő kisvállalkozói együttműködés volt. 

Vitaindítót mondott Knirs Imre alpolgármester, Lelkes Gábor a Szlovákiai Magyar Közgazdászok Társaságának elnöke és dr. Csiba Péter a Selye János Egyetem dékánja. Az élénk vitában az érzelmek, és a ráció kézen fogva jártak. Az egybecsengő gondolatok a munkaerőhiányt, a szakmunkás képzés ellehetetlenülését emlegették. A város vállalkozásfejlesztési koncepcióját is többen hiányolták. Kiderült a KKV szektornak itt sincs ereje megfogalmazni, hogy mi a képessége és mi az igénye. A csodavárás a Felvidéki vállalkozók között is dívik. Keserűen jegyezték meg többen is, hogy a tudatosan a munkaidőbe szervezett eseményre pont a vállalkozásfejlesztés felelősei nem találtak időt. A szünetben többen is megjegyezték: sok vállalkozó is távol maradt azok közül, akik ismert panaszkodók. Kétségtelen tény, hogy a probléma pontos megnevezése is okoz néha nehézséget, de a megoldási javaslatok megfogalmazása még túlzott feladat a vállalkozásoknak. A panaszkodók megijednek, ha javaslatot kell tenniük.

A határon innen és túlról megjelent mintegy 35 fő, a vita hatása alatt, de a házigazda mozgósító szavaira is a klubélet folytatása mellett tett hitet.

Ekkor kért szót Magyarics József a Komáromi hajógyár vezérigazgatója. A 65 éves legendás szakember, vállalkozó nem hagyott kétséget, Ő a tenni akarás nagymestere. Mondandóját nem fogta rövidre, de a megjelentek szívükbe zárták minden szavát. Aligha kétséges, hogy az új klub, ami a KKVHÁZ Felvidék nevet viselheti majd, sokat kaphat még tőle.

Knirs Imre alpolgármester pedig a felől sem hagyott kétséget, hogy a felvidéki vállalkozásfejlesztésnek ő maga állt az élére.

 

 
 
 
 

FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)