KKVHÁZ Megyék Versenye 2018
2018 november 12 (hétfő) 15:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)


KKVHÁZ Online Klub
2018 november 19 (hétfő) 16:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: Versenykultúra Csúcstalálkozó
 


KKVHÁZ Online Klub
2018 december 10 (hétfő) 16:00 – 18:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: A hit szerepe a gazdaságban, a gazdaság szerepe a hitben


KKVHÁZ Online Klub
2019 január 14 (hétfő) 14:00 – 16:00 között

Pénzügyminisztérium Pénztárterem - (Budapest V.; Dorottya u.- Wekerle u sarok)
Téma: Évindító KKV Csúcstalálkozó 2019
 


 

#

 
 

Versenyképesség és vállalkozás fejlesztés

  • vissza a szakértő profiljához
Milyen típusú fejlesztésekre ösztönzi az állam a KKV-kat?

Az NGM és a KKVHÁZ következő eseménye szeptember 25-én lesz a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénztártermében. (részletek és regisztráció ITT)

Időről időre változnak a gazdasági közbeszéd hívószavai. Nem is olyan rég az exportképesség, később a duális képzés, digitalizáció stb. voltak a gyakran ismételgetett fogalmak. De ma is a versenyképességet emlegetjük legtöbbet. Talán nem véletlenül, mert a versenyképesség mert minden képességet és talán készséget magában foglal, és nem kendőzi el, igen, vannak vesztesek is. A sikeresek maguknak tulajdonítják az eredményeket, a vesztesek másokat okolnak.

Egy talán biztos, a magyar KKV szektor sikeressége nemzeti érdek. Ha versenyképességről beszélünk, akkor első helyen az ország versenyképességét kell vizsgálni. A munkavállalók mintegy 75 % át foglalkoztató KKV szektor versenyképessége belejátszik a GDP gerincét adó óriások uralta hazai számokba. 

Mitől lesznek versenyképesebbek a KKV vállalatok?Mit tehetnek ők és mit kapnak az államtól? Ez lesz a szeptember 25-i vita vezértémája.

A vállalkozói vitabeszélgetés elé felkérjük Önöket, hogy max. 3000 karakterben mondják el karakteres véleményüket!

 

Gulyás József

 
 

FEL

Hozzászólások  

 
#2 Galamb István 2017-09-21 15:16
Ma Magyarországon kettő dolgot biztosan lehet minden előképzettség nélkül csinálni . Az egyik : gyereket , a másik vállalkozást alapitani . Nincs ez jól . A vállalkozás alapitása és müködtetése jelentős tudást követelne meg . Marketing ,pénzügyi ,pszihológiai jog ,stb. és a szakma . Vállalkozási ismeretek egy tudás tömeg . Ennek ismerete nélkül lehetetlen eredményesen vállalkozni . Nem a kamu képzésekre van szükség . Valós tudásra . Sajnos a vállalkozások vezetői ma az "okosságokat "hirből tanulják . Harcolnak a változó szabályokat alkalmazó és büntetésre szakosodott hatóságokkal . A rettenetes bürokratikus szabályozás egy nagy teher. Amit cipelnek magukkal amig birják . Ezzel a teherrel kell a nemzetközi porondon is megélniük . Magyarország egy nyitott gazdaság . Ezért a vállalkozó akkor is a nemzetközi terepen találja magát ,ha ki sem lép az országból . Ott felkészült segitő jogi környezettel rendelkező konkurencia ellen nincs lehetősége . A Banki szektor nem vállakozó barát . Hitel nélkül nics fejlődés . Drága és nehézkes ma a pénzhez jutás a gyakorlatban . A pályázatok . Mit gondolnak arról ,amikor egy beadott pályázat elbirálási ideje 15 hónap . Azt gondolom tudunk rá példákat . A pályázatok piactorzitóak és körülményesek . Persze vanak probléma mentes megoldások ,de azok nem mindenki számára elérhetőek . Összefoglalva . Csak vállalkozói ismeretekkel képzett vállalkozók ,rugalmas banki és jogi környezetben . Kiszámitható és gyors pályázati technikákkal tudnak versenyezni . Ezek teszik lehetővé a KKV-k számának és erejének a növekedését .
 
 
#1 Rathy István 2017-09-16 03:37
Nyilván nem leszek egyedül, akik azt mondják : kapják meg a KKV-k (a kicsik ) is arányosan azokat a kedvezményeket, amelyeket a nagyok kapnak. Számomra is egyértelmű, hogy bennünket, kicsiket csak óvatosan lehet a nagyokkal összehasonlítani,de az egyébként széles körben emlegetett " a KKV szektor jelentősége a foglalkoztatásban és a nemzeti össztermékben" szerintem feljogosít erre gondolatra, főleg pedig annak a megvalósítási igényére.

Ennek a dolognak viszont lenne egy fontos előfeltétele.

Mégpedig szerintem üdvös lenne a " KKV szektor " nivelláltabb definíciója. A jelenlegi ugyanis véleményem szerint túl széles mind létszám, mind árbevétel szempontjából.

Nincsenek ugyan naprakész statisztikai adataim, de az 1-5, 5-20, 20-50 felosztás már talán tetszetősebb lenne, nem is beszélve a kicsik nagy többsége számára elérhetetlen magasságokban lévő, jelenleg meghatározott éves árbevételi szinttől.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)