2019 május 14-én ismét KKVHÁZ a Pénzügyminisztériumban


Téma:
Téma: A kisvállalatok pénzügyi tudatossága 2019

2019 május 14 (kedden) 15:30 – 18:00

Pénzügyminisztérium (V.; Dorottya u. - Wekerle u. sarok)

 


KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

KKVHÁZ
 

Egy kutató ember meglátásai

A pénteki Utazás Kiállításon tartandó Turisztikai Csúcstalálkozó kapcsán küldeném a felvetéseimet, megoldási javaslataimat. Mivel nem vagyok turisztikai szakember, ezért speciálisabb szegmensre fókuszáltam, amit jobban ismerek, de hátha ez is érdekes lehet:

Dinamikusan bővül a fizetőképes ázsiai turisták száma nemcsak világszerte, hanem Magyarországon. Speciális igényeikre a turisztikában érdekelt vállalkozásoknak, turizmust támogató szervezeteknek érdemes alkalmazkodni.

A KSH előzetes adatai szerint tavaly Kínából 171 ezer vendég érkezett, ami 36%-os növekedés és ezzel Kína lett a 10. legfontosabb küldő ország (kb. annyi kínai turista érkezik, mint francia vagy spanyol!). D-Koreából szintén 122 ezer vendég érkezett (17,5%-os bővülés), míg Japánból csak 55 ezren (15%-os visszaesés). Az ázsiai turisták túlnyomórészt szállodákban lakik, fizetőképes keresletet teremt, de feltűnő, hogy míg egy amerikai turista átlag 2,5 vendégéjszakát tölt Magyarországon, addig, a kínai és koreai turista csak 1,4-1,8 éjszakát. Cél tehát, hogy több időt töltsenek el hazánkban, így több szolgáltatást vesznek igénybe, többet költenének továbbá nőne az elégedettségük és akár a visszatérés aránya is.

Érdemes lenne felmérni a rövid magyarországi tartózkodás okát, külön az üzleti és a turisztikai céllal érkezők körében. Tekintettel arra, hogy a tengerentúli turisták zöme körutazást tesz Közép-Európában, ezért megfontolandó ebben a szegmensben az összefogás és együttműködés az amúgy regionális versenytársnak számító Prágával és Béccsel. (Pl. közös ország promóciók Kínában/Koreában és egymás országaiban, kedvezményes vasúti jegy vagy közlekedési bérlet vásárlási lehetőség 2-öt fizet/3-at kap).

Ma már 13 kínai városban lehet 72 órán belül magyar vízumhoz jutni, van közvetlen járat Pekingből, de még jobban ki lehetne használni Magyarország jó kapcsolatait Kínával
2014: Budapesten nyílt meg a Kína-Közép-Kelet Európa Turisztikai Regionális Koordinációs Központ
2015: Air China megindította közvetlen Peking-Budapest járatát (Prágába, Varsóba és Bécsbe is van)
2016: Kínai Turisztikai Hivatal is megnyitotta regionális irodáját Budapesten, Utazás kiállítás díszvendége Kína volt
Tematikus csomagok kellenének: bevásárló turizmus, egészségturizmus, kulturális körút emellett a szolgáltatóknak is érdemes kiszolgálni a speciális igényeket (pl. kínaiak zöme mobilfizetést és kínai applikációkat használ, kínai feliratok)

Braun Gábor vezető kutató, közgazdász

 


FEL

Hozzászólások  

 
#1 Molnár György 2017-03-09 14:43
Megfontolandónak tartom a Prágával és Béccsel történő összefogás mellett/helyett a turisztikai Kárpát-haza összefogást a Kárpát-medence magyarlakta régióival. Nem ismerem az ázsiai turisztikai igényeket, de nem hiszem, hogy varázslatosabb programot lehetne bárhol kínálni, mint Székelyföldön, vagy más elszakított nemzetrészünk különleges élményt jelentő térségében, Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben, vagy Délvidéken, együtt a magyarországi programmal. Egy ilyen turisztikai kínálat nemzetstratégiai szerepet is betölt a magyar szállásterületek összekapcsolásával, mellyel érzékeltethető a történelmi Magyarország páratlanul csodás világa.
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)