KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Tényleg vendéget hozhatnak az adókedvezmények?

Talán elsőre meglepőnek tűnhet az összefüggés, de a társaságiadó-kedvezmények is generálhatnak vendégforgalmat.

Valljuk be, adózni senki sem szeret, különösen nyaralás közben nem. Ezért lehetnek a szokásosnál is bosszantóbbak az utazókat és az utazásszervezőket terhelő elvonások. Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója és partnere szeretné, ha az országjáráshoz, pihenéshez továbbra is csak kellemes gondolatok társulnának, ezért a rendezvényen igyekszik új megvilágításba helyezni a turisztika és az adó kapcsolatát. A magyar adórendszerben ugyanis számos olyan kedvezmény lehet, amely serkentőleg hat a turizmusra.

Az egyik ilyen terület a cafetéria-juttatások körébe tartozó kedvezményesen adózó utalványok és kártyák. Ezeket egyformán szeretik a munkáltatók, hiszen kisebb költséggel honorálhatják munkatársaikat, mintha bért fizetnének, de szeretik a munkavállalók is, hiszen ki ne akarna nyaralni, pihenni, étterembe menni, és végül, de nem utolsó sorban felpörgeti a szálláshelyek, szabadidős szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások forgalmát is, vagyis számukra is csak jót jelent.

A közlemúltban azonban az Európai Bíróság döntése felkavarta az állóvizet az utalványok piacán. Kimondta, hogy hazánk megszegte kötelezettségeit azzal, hogy az adókedvezményeket kizárólag az Erzsébet- és a Szép-kártya használatához kapcsolódóan biztosította. Jancsa-Pék Judit a döntés után várható változásokról, a kártyák és a kártyaszolgáltatók jövőjéről, és a változások várható hatásáról fog beszélni a rendezvényen.

Talán elsőre meglepőnek tűnhet az összefüggés, de a társaságiadó-kedvezmények is generálhatnak vendégforgalmat. Az utazók egy jelentős része élményekre vágyik, így a kulturális vagy sportrendezvények is szerepet játszhatnak céljai kiválasztásában. Ezért éri meg egy turisztikai vállalkozásnak kétszeresen is, ha támogatja a kulturális és sportszervezeteket. Az adókedvezménnyel ugyanis csökkenti kiadásait, miközben segítheti olyan programok megvalósulását, amelyek áttételesen növelhetik forgalmát, a fontos társadalmi célokról már nem is beszélve. Jancsa-Pék Judit bemutatja az igénybe vehető társaságiadó-kedvezményeket, és hogy melyik miért, mikor és kinek éri meg igazán.

Ha az ízelítőnkben felvetett témához vagy más adózási problémával kapcsolatosan konkrét kérdése van, azt felteheti a rendezvényen. Az első öt kérdést, amennyiben mások számára is tanulságot hordoznak írásban is válaszolnak a LeitnerLeitner szakértői az Okos adózás rovatban.


Jancsa-Pék Judit
LeitnerLeitner vezető tanácsadója

 


 

FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)