#

 
 

Rendkívüli Gazdasági Csúcs lesz Székesfehérváron

Jelentkezzen Ön is! A fő téma a HR, de a megyeszékhely lesz a központi helyszíne a Megyék Versenye első fordulójának is.

Amikor HR-ről esik szó, mindenki a nagyvállalatokra gondol, pedig az emberi tényező a KKV szektorban talán még égetőbb, mint máshol.

A KKVHÁZ gyakran ismételt alternatív definíciót adott a KKV szóra. A hivatalos brüsszeli értelmezés a KKV mozaikszót mennyiségi mutatókkal köti össze 10 fő kisvállalat, 50 fő középvállalat, 250 fő felett nagyvállalat. Ha valaki nagyvállalati címmel kíván dicsekedni, akkor még a 12.5 milliárdos árbevételt is be kell mutatnia. A KKVHÁZ szerint a KKV szó az nem mennyiségekkel van összefüggésben, hanem egy anyagilag is meghatározott minőséggel. A KKV szektor nagy részét az jellemzi, hogy nem képes olyan profitot termelni, ami lehetőséget biztosít számára a legjobb minőségű jogi-, számviteli-, marketingtudás megvásárlására. Mi ennek a következménye? Az, hogy tartós versenyhátrányba kerül, amiből gyakran lehetetlen a kitörés.
Ennek a helyzetnek az egyik feltűnő területe a munkaerő-ellátottság és -megtartó képesség. A hazai KKV szektor alig jut hozzá a versenyképes munkaerőhöz, de ha mégis, akkor azt nagyon nehezen tudja megtartani. Könnyen elintézhetjük a kérdést azzal, hogy a nagy hal megeszi a kicsit. De itt többről van szó. A KKV szektor foglalkoztatja a hazai munkavállalók 75 %-át. Az a kisvállalat, amelyik a példa kedvéért 10 főt foglalkoztat, és a nagyhal elviszi a 2 kulcsvezetőjét, végzetes helyzetbe kerül. Könnyen utcára kerülhet a maradék 8 fő is.

Székesfehérváron arról fognak beszélni a megye kormányzati, civil, kis- és nagyvállalati szereplői, hogy mi a teendő? Kell-e a felvázolt helyzet ellen tenni, vagy rendezze a piac a dolgot? Mi az állam feladata? Kell-e valakit védeni?

Arról is szó eshet, hogy a kisvállalatok milyen partnerekkel, milyen ismeretekkel védhetik ki a kivédhetetlent.

Mindenkinek a Megyeházán a helye október 15-én 13-16 óra között, aki egy kicsit is érintve érzi magát.

A Székesfehérvári Gazdasági Csúcstalálkozó társszervezője a Pannon Gazdasági Kollégiumot is életre hívó Pannon Lapok Társasága.

Figyelem, az esemény ismét KKVBARÁT® ami azt jelenti, hogy a megjelenő nagyvállalatok maguk mellett, a saját költségükön négy általuk megjelölt kisvállalatnak adnak bemutatkozási lehetőséget. A bemutatkozás verseny is, ugyanis aki a közönségtől a legtöbb élő lájkot kapja, jelentős bemutatkozási lehetőséget kap egyebek mellett a közmédiában is.

A székesfehérvári Gazdasági Csúcs külön érdekessége, hogy itt mutatkozik be a napokban indult KKVHÁZ Megyék Versenye Fejér megyei csapata is. 15 órakor a megjelentek a csapattal együtt pillanthatják meg a Bod Péter Ákos vezette elnökség versenyfeladatait. A csapat számíthat arra, hogy mindenki besegít a feladatok megoldásába. A kérdésekről egyelőre annyit tudhatunk, hogy a pályázatok és az exportképesség világát járják körül. Ha a technika ördöge nem szól közbe, egy-egy pillanatra körkapcsolással  a többi megyeszékhelyről is kaphatunk versenyhangulat-jelentést.

Jó szórakozást kívánnak a szervezők!

További részletek és regisztráció >>>

 

Kép: feol.hu

 

 
 

FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)