KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Felkészült adózási és számviteli szakemberekre van szükség

Az Adótanácsadók Egyesülete megtartotta éves konferenciáját

„Átfogó gazdasági ismeretekkel rendelkező, felkészült adózási és számviteli szakemberekre van szükség, mert csak így tudnak megfelelni a tényleges ügyféligényeknek” – hangsúlyozta Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke a szervezet 3 napos, a hazai gazdaság aktuális helyzetét elemző, 18. alkalommal megrendezett éves konferenciáján.

Zara László hangsúlyozta, hogy a szervezet évről évre megtartja az éves konferenciát, mely túlmutat a könyvelőszakma számára kötelezően előírt kreditpontos képzés teljesítésén, és a makrogazdaság összefüggéseinek feltárására, a gazdaság összefüggéseinek, működésének, az aktuális gazdasági helyzet megértésére teszi a hangsúlyt.

Pogátsa Zoltán például a termelékenység kérdését helyezte újszerű megvilágításba előadásában. Megállapította, hogy a termelékenység nem feltétlenül a munkavégzés minőségének javításával, a megfelelő tevékenység kiválasztásával vagy a munkavégzés technikai eszközeinek javításával érhető el, hanem ezt szolgálhatja a minimálbér növelése is. A statisztikák alapján eloszlatta azt a közkeletű nézetet is, hogy a 2000-es év elején történt jelentős minimálbér növekedés következtében csökkent volna a foglalkoztatottság, mert az intézkedés éppen ellenkezőleg, a foglalkoztatottsági létszám növekedését eredményezte.

Rácz Margit az euró zóna válságának okait és következményeit elemezve mutatott rá, hogy miközben a hazai gazdaság számos mutatója megfelel a csatlakozás feltételeinek, más szempontok szerint viszont – például a költségvetés arányos adóbevételeket vizsgálva – még nem vagyunk elég érettek a csatlakozáshoz. Bod Péter Ákos a magyar gazdaságpolitika és a magyar gazdaság helyzetét elemző előadásában rámutatott, hogy idén a fogyasztásnak a 2007-es szintet még mindig el nem érő, de a kismértékű növekedésével és a beruházások élénkülésével lehet számolni.

Surányi György szintén javuló tendenciára mutatott rá a gazdaságban, aminek a tartósságáról azonban nincs meggyőződve. A devizahitelezésre vonatkozó elemzésében pedig kifejtette, hogy mind a kormányzás, mind a bankszektor felelős, mivel a megfelelő intézkedések nem megfelelő ütemezésben kerültek végrehajtásra. Raskó György a magyar agrárpolitika kérdéseit vizsgálta és rámutatott, hogy a mezőgazdasági gazdaságpolitika és az új földtörvény következtében a szektorban az uniós országokhoz képest egyre növekszik a lemaradásunk. Ladányi János a magyarországi szegénységgel foglalkozó előadásában arra a következtetésre jutott, hogy a jelenlegi helyzetet nem csupán a mostani vagy az ezt megelőző kormányok által elkövetett hibákra lehet visszavezetni. Véleménye szerint a rendszerváltás óta nem sikerült megoldást találni a munkahely-teremtésre, így napjainkban több mint 1 millió ember és sokszor egy-egy család tagjai több generáción keresztül vannak munka nélkül.

A makrogazdasági ismereteken túl a napi munkához szorosabban kapcsolódó előadásokat is meghallgathattak a résztvevők, például, hogy a tanácsadás során mi a megfelelő kommunikáció, mely a megrendelők személyiségét is figyelembe véve éri el, hogy ügyfél valóban meghallja és meg is fogadja a tanácsot.


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)