Turizmus Évindító Csúcstalálkozó 2019
2019 február 22 13:00 – 15:00

Hungexpo Utazás Kiállítás, Kerámia terem
 


 

#

 
 

A régió a szomszédok szemével

Milyen KKVBARÁT intézkedéseket vezettek már be, vagy terveznek bevezetni a szomszédos országok? Milyen a kkv-k és a nagyvállalatok viszonya a környező országokban?

Többek között ezekre a kérdésekre is keressük majd a választ a VII. Kelet-Közép-Európai Csúcstalálkozón.

A téma felvezetéseként a következő kérdést tettük fel Inghild Rumpfnak, az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi attaséjának, aki szintén vendégünk lesz a rendezvényen:

Mi hosszú évek óta arra keresünk érveket, hogy fontos a kelet-közép-európai térséget egységes gazdasági régiónak tekinteni és számos lépést összehangolni. Közben a térség nemzeteinek versenye a befektetőkért, az export piacokért kiélezett. Hogyan látják Önök, miben érdemes összefogni és mi az, amiben a versenyé marad a főszerep?

A verseny és az együttműködés nem zárja ki egymást – épp ellenkezőleg: a kooperációk a kis- és közepes vállalatok versenyképességét egyértelműen fokozhatják!
Éppen a beszerzésben, a K+F területen és az exportpiacokra történő bejutás terén járhatnak a kooperációk mindkét fél számára előnyökkel és egyidejűleg fokozhatják a partnerek versenyképességét.
Ez már az információ- és tapasztalatcsere alkalmával elkezdődik és egy közösen alapított vállalat egyes vállalati funkcióinak kihelyezéséig terjedhet.
Ismerünk osztrák példákat a horizontális, de mindenekelőtt a vertikális kooperáció terén: itt az nyer, aki a különböző gazdasági szintek minden irányában jó hálózattal rendelkezik és partnereivel az exportban együtt, közösen tud fellépni.
Ezek a kooperációk az elvárások alapján rövid vagy hosszútávúak lehetnek. Ideális esetben minden résztvevő számára Win-Win-szituációt jelentenek - válaszolta Inghild Rumpf, kereskedelmi attasé.

Ha érdekli a téma és szíves hozzá is szólna, tartson velünk a VII. Kelet-Közép-Európai KKV Csúcstalálkozón április 23-án. További részletek és regisztráció >>


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)