Turizmus Évindító Csúcstalálkozó 2019
2019 február 22 13:00 – 15:00

Hungexpo Utazás Kiállítás, Kerámia terem
 


 

#

 
 

Vitaindító előadást tart Dr. Parragh László

A tudásalapú integráció, vagy a versengés a jövője a kelet-közép-európai térségnek? címmel tart vitaindító előadást az MKIK elnöke a VII. Kelet-Közép-Európai KKV Csúcstalálkozón.

Előzetesen az előadáshoz kapcsolódóan egy rövid kérdést intéztük Elnök Úrhoz:

Elnök Úr! Önt hazánkban a szakember képzés egyik fő szószólójának tartják. Hogy látja, Magyarország a kelet-közép-európai nemzetek versenyében hogy áll a képzett munkaerő ellátottság című versenyszámban?

A versenyben remekül állunk, két ok miatt. Az egyik, hogy a képzés jelentőségét, mint versenyképességi tényezőt Magyarország a térségben az elsők között ismerte fel. Ami ennél is fontosabb, hogy a kormányzat a szükséges lépések jórészét már megtette, különösebb kényszer kompromisszumok nélkül, hiszen a szükséges politikai ereje megvolt hozzá. Európa “magországaiból”, Németország, Ausztria, Franciaország stb. folyamatosan kapjuk az elismeréseket, a térségünk országaiból pedig a tapasztalataink megosztására irányuló megkereséseket. Én ezt egy objektív mércének tekintem – válaszolta Dr. Parragh László.

Ha érdekli téma és szívesen hozzá is szólna, tartson velünk a VII. Kelet-Közép-Európai KKV Csúcstalálkozó. További információk és regisztráció >>

kép:iszolnok.hu


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)