2019 május 14-én ismét KKVHÁZ a Pénzügyminisztériumban


Téma:
Téma: A kisvállalatok pénzügyi tudatossága 2019

2019 május 14 (kedden) 15:30 – 18:00

Pénzügyminisztérium (V.; Dorottya u. - Wekerle u. sarok)

 


KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

KKVHÁZ
 

Kelet-Közép-Európai KKV Csúcs Budapest - 2015. április 23.

Nemzetközi tapasztalatcsere.

A kelet-közép-európai térség országai hasonló utat jártak be a történelem során. Okunk van feltételezni, hogy a jövőjük is sokban hasonlít majd egymásra. A világban mindenki mindenkivel verseng, hogyne lenne ez így a közép európai államokkal is. Ezt a versengést, az összehasonlítást csak erősíti a szomszédság, ami mint tudjuk török átok.
A KKV szektor szerepe már csak a fizika törvényei szerint is hasonlóan fontos minden érintett államban. A kormányok nem egyszerű gazdaságpolitikai feladatot látnak a szektor fejlesztésében, hanem ez kiemelt társadalompolitikai kérdés is. Magyarországon a munkavállalók 75%-a a KKV szektor alkalmazásában áll, aligha lehet ez másként a környező országokban. Ilyen tömegek kezelése pedig már túlmutat a gazdaságszabályzás kérdésén.
A kelet-közép-európai államok azonos stratégiával rendelkeznek. Működő tőkét vonzanak, aláígérve a szomszédos fejlesztési területeknek és gazdaságaikban az exportot helyezik előtérbe, gyakran ugyanazokon a piacokon versengve, mint a szomszédaik.
Létezhet-e valamilyen munkamegosztás? Elképzelhetőek ennek a térségnek közös érdekek? Van-e a visegrádi gondolatban annál több, mint a pillanatnyi érdekek képviselete? Lehet-e ez a térség az unió legígéretesebben fejlődő zónája, vagy ez csak az arányszámokban és nem a volumenekben ölt testet?

Ezek a fő kérdései a Csúcstalálkozónak. Hogy miért érdemes eljönni? A műhelybeszélgetések különösen őszinték és tényfeltáróak lesznek. A konferenciákon szokatlan módon itt vitákra is számíthat. Ami a legfontosabb, elhozhatja a termékeit és végre üzletet köthet a térségi partnereivel.

További részletek és regiszráció itt>>


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)