2018 február 12 (hétfő) 16:00 – 18:00 között
Februári témánk: Vezetők - Kultúra - Gazdaság
Van idő, igény az önhajszában? Ön kinek akar megfelelni? Mit látnak a gyermekeink? Megvan a kellő kultúránk a kultúrához? Minden rendben?
  

#

 

 

Kulcskompetencia hiány többlet

  • vissza a szakértő profiljához
A vezérigazgatók 63%-a szerint a kulcskompetenciák hiánya jelenti az egyik legnagyobb kockázatot a növekedés szempontjából.

A növekedési kilátások javulásának köszönhetően a munkaerőpiac ugyan pozitív képet mutat, a PwC globális felmérése szerint azonban a vezetők számára minden eddiginél komolyabb gondot jelent a megfelelő szakemberek megtalálása.
„A kiválasztási folyamat itthon is tartogat nehézségeket a cégek első emberei szerint: míg két éve a magas vezetői potenciállal rendelkező középvezetők kiválasztása okozta a legnagyobb gondot, mára a szakképzett munkaerő felkutatása jelenti az elsődleges kihívást. A válaszadók 59 százaléka pedig tart attól, hogy a fiatal tehetségek elhagyják az országot” - hangsúlyozza Bencze Róbert, a PwC Magyarország HR-tanácsadási részlegének igazgatója.

A tanulmány főbb megállapításai:

  • Globálisan és Magyarországon is nőtt azon vállalatvezetők aránya, akik cégük létszámával kapcsolatban növekedésre számítanak, azonban közel kétharmaduk aggódik amiatt, hogy nem fognak a pozíciók betöltéséhez szükséges szakértelemmel rendelkező jelentkezőket találni.
  • A bővítésben az üzleti-szolgáltatási, a biztosítási és a technológiai szektorok járnak élen.
  • Különösen a technológiai és mérnöki vállalatok küzdenek a képzett munkaerő hiányával.
  • A közel-keleti, a délkelet-ázsiai és kínai vállalatok tervezik a legnagyobb mértékű létszámbővítést.
  • A szükséges készségek növekvő hiánya és a munkaerő drágulása arra kényszeríti a fejlődő gazdaságok vállalatait, hogy új piacokon keressenek tehetséges munkaerőt.
  • A vállalatvezetők túlnyomó többsége felismeri, hogy változtatniuk kell a stratégiájukon a tehetség vonzása és megtartása érdekében, eddig azonban kevesen tettek érte.


A teljes angol nyelvű tanulmány elérhető az alábbi linken:
http://www.pwc.com/hu/hu/kiadvanyok/kihivasok_tehetsegek_felkutatasaban.jhtml


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)