2019 május 14-én ismét KKVHÁZ a Pénzügyminisztériumban


Téma:
Téma: A kisvállalatok pénzügyi tudatossága 2019

2019 május 14 (kedden) 15:30 – 18:00

Pénzügyminisztérium (V.; Dorottya u. - Wekerle u. sarok)

 


KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

KKVHÁZ
 

Nyisson a forrásokra!

Példaértékű összefogás Nagykanizsán a helyi fejlesztések érdekében.

Több éves pályázatírási és projektmenedzsment szolgáltatási tapasztalattal rendelkező nagykanizsai szakemberek és cégek megalakították a Nagykanizsai Pályázatírók és Tanácsadók Szövetségét (NAPIT).

Az együttműködés a pályázati szakterületek lehető legszélesebb körét lefedi (gazdaságfejlesztési, környezeti, informatikai, oktatási, egészségügyi, szociális, lakossági, civil, közcélú, stb.) lehetőséget nyújtva így minden kérés kielégítésére.

A kezdeményezés céljai:

- könnyen elérhető információs, segítségnyújtó és szolgáltató platform teremtése Nagykanizsán mindenki számára, aki pályázni szeretne.
- a pályázói kedv fokozása annak érdekében, hogy a nagykanizsai vállalkozások, szervezetek, intézmények minél nagyobb számban induljanak európai uniós és hazai pályázatokon és minél többen tudjanak fejlesztési elképzeléseik megvalósítása érdekében támogatásokat lehívni.
- helyi pályázatok elkészítésében és az elnyert projektek menedzselésében lehetőleg helybeli, megfelelő szakmai tapasztalattal és referenciával rendelkező szakemberek működjenek közre.
- érdekképviseletet szervezzen a fejlesztési forrásokkal, támogatásokkal, projektek végrehajtásával foglalkozó helyi szakemberek számára.

A városnak különböző szereplőinek közös érdeke az, hogy a támogatások hozzájáruljanak a helyi vállalkozások, szervezetek fejlődéséhez, munkahelyek megőrzéséhez és teremtéséhez, a helyi gazdaság fejlődéséhez és végső soron Nagykanizsa ismertségéhez.
A Nagykanizsai Pályázatírók és Tanácsadók Szövetségének tagjai csak nagykanizsai székhellyel rendelkező cégek, vagy magánszemélyek lehetnek, akik bizonyítottan több éve végzik munkájukat, és üzleti valamint szakmai múltjuk kellő referenciát jelent egyesületi tagságukhoz.

A Szövetség céljait a következő tevékenységeken keresztül kívánja elérni:

- Rendszeres információnyújtás az aktuális pályázati lehetőségekről. Hamarosan elindul a www.napit.hu weboldal, amelyen folyamatosan frissülő naprakész információkkal segítik az érdeklődőket. A regisztrált olvasók Internetes hírlevélben is értesülhetnek az aktualitásokról. A pályázatok meghirdetését követően illetve egyéb pályázati aktualitások esetén pedig a NAPIT szakértői fórumokon, tájékoztatókon szolgálnak információkkal a pályázni szándékozók részére.
- Pályázati tanácsadó tevékenység keretében az együttműködés tagjai segíteni tudnak a hozzájuk fordulóknak a pályázatuk elkészítésében. Az elmúlt években a nagykanizsai székhelyű pályázók az ÚMFT különböző pályázatain (GOP, NYDOP, KEOP, TÁMOP) mintegy 4 Mrd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak hozzá. Ezeknek a pályázatoknak csak töredékét készítették nagykanizsai székhelyű vállalkozások, miközben a helyi pályázatírók Nagykanizsán kívül ugyancsak több milliárd Ft támogatáshoz juttatták hozzá megrendelőiket. Ennek egyik oka az, hogy a pályázni szándékozók nem tudták, hogy kihez fordulhatnak az adott projekt kapcsán, Nagykanizsán.
- Kialakításra kerül egy helyi hálózat, amelynek olyan szakemberek a tagjai, akik munkájára egy-egy projekt előkészítése és megvalósítása során szükség lehet, így egy-egy fejlesztési ötlet esetében az ügyfelek választási lehetőséget kapnak további szakértők bevonására. Pl: közbeszerzési szakértő, kommunikációs szakértő, tervező.

A célok megvalósításában a NAPIT szakmai partnere a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara illetve a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza. Ezen intézmények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az információk az érintettek minél szélesebb köréhez eljussanak illetve az oktatásból kikerülő helyi szakemberek közvetlen munkatapasztalatot szerezhessenek.

 


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)