Turizmus Évindító Csúcstalálkozó 2019
2019 február 22 13:00 – 15:00

Hungexpo Utazás Kiállítás, Kerámia terem
 


 

#

 
 

Stratégiai szövetség itthon

A KKVHÁZ kezdeményezte a SZÉP Kártya és a Magyar Turizmus Kártya „házasságát”.

Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár vezetésével gazdaságtörténeti jelentőségű esemény történt 2013. november 9-én, szombaton. A Kormány stratégiai megállapodást kötött a hazai turizmus 5 fontos civil szervezetével.
A cél az információ csere, az egyeztetés. Csak látszólag protokolláris az aktus. A valóságban egy precedensről van szó. A magyar KKV szektor egyik vezér ágazata a turizmus közvetlenül is hallathatja a hangját a gazdaságszabályzás őket érintő kérdéseiben. A turizmus az az ágazat, amely a legnagyobb kapcsolattal rendelkezik, a legnagyobb multiplikátora a nemzetgazdaság egészének.
A turizmus irányításáért felelős helyettes államtitkárság nyitottsága jó példa lehet más szektorok szereplőinek is arra, hogy stratégiai szövetségeket kössenek a kormánnyal.Jól kapcsolódik ehhez a kezdeményezéshez a KKVHÁZ.hu javaslata is, aki a sikeres SZÉP Kártya felhasználásának a kiterjesztését javasolta a napokba a kormánynak.
A lényeg, a 15 éves  Magyar Turizmus Kártya is lehessen elérhető a Szép Kártyával. Ennek a lépésnek  az lehet a hatása, hogy a turisztikai és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatások (pld. múzeumok) kedvezményei és a Szép Kártya cafeteria hatása összeadódik. Az eredmény: nagyobb forgalom, nagyobb adóbevétel, mérséklődő árak. Más hatás egyenlőre nincs, érjük be ennyivel!
A tárca illetékesei már tanulmányozzák a lehetőségeket, bízunk a sikerben!

turizmuscikk1turizmuscikk2

 

 

 

 

 

 
 

Forrás a www.turizmus.com oldalról:
„Az ünnepélyes aláírások után, szerkesztőségünk kérdésére Horváth Viktória elmondta, hogy most azzal az öt szervezettel kötöttek együttműködési megállapodást, amelyek az elmúlt években már nagyon aktívak voltak törvényalkotási kezdeményezéseikkel, de, ez nem jelenti azt, hogy a helyettes államtitkárság ne lenne nyitott hasonló megállapodások megkötésére más turisztikai szakmai szervezetekkel is."

Gál Gáborcikkbe

 

 

 

 

 

 

 

 


Gál Gábor
A Magyar Turizmus Kártya
ügyvezetője

 


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)