2018 február 12 (hétfő) 16:00 – 18:00 között
Februári témánk: Vezetők - Kultúra - Gazdaság
Van idő, igény az önhajszában? Ön kinek akar megfelelni? Mit látnak a gyermekeink? Megvan a kellő kultúránk a kultúrához? Minden rendben?
  

#

 

 

YAPP! Mobilalkalmazás ...

  • vissza a szakértő profiljához
és Önmegvalósítás Manapság, amikor a mobilalkalmazásoknak se szeri, se száma, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a semmiből születnek. Mi sem állhatna távolabb a valóságtól.

A fejlesztők és tesztelők kemény munkája fekszik bennük, akik sokszor hónapokat várnak, míg az újításaikat elfogadják a gyártók. Ennek tudatában a laikusok úgy gondolják, nekik esélyük sincs egy alkalmazás megalkotására. Ám ez sem igaz.

Nem olyan régen piacra került egy eszköz, amivel mi magunk is készíthetünk alkalmazásokat különböző eseményekhez, pl. esküvő, tanári értekezlet stb. A “piacra került” nem is megfelelő kifejezés, mivel ez az eszköz ingyen van. Ráadásul nem igényel szinte semmilyen technikai tudást.

Aki ki akarja próbálni, mindössze annyit kell tennie, hogy felmegy a Yapp.us-ra, kiválaszt egy témát a böngészőben a kb. 3 tucat közül, majd bevisz minden olyan adatot, amit szeretne, hogy az alkalmazás része legyen, pl. szöveget és képeket. Ha készen vagyunk, megnyomjuk a “Publish” gombot, aminek hatására létrejön egy link vagy QR-kód. Ezt elküldhetjük kollégáknak, barátoknak, hogy ők is letölthessék az alkalmazást (a Costumized Web linkek 5 dollárba kerülnek, de a többi ingyen van).

Akkor válik kicsit érdekessé a helyzet, amikor le szeretnénk tölteni egy ilyen kész alkalmazást. Kapunk egy emailt, benne egy linkkel, ami vagy az Apple boltjához (App) vagy a Google boltjához (Play) irányít. Venni itt sem kell semmit, de sokan már ezt a lépést is visszatetszőnek találhatják. A “boltból” le kell töltenünk a Yappbox-ot, ami  majd az új alkalmazásunkat fogja tartalmazni, illetve az összes olyan alkalmazást, amit készítettünk. Ha ez is megvan, csak kinyitjuk, és működik is, amit alkottunk. Ahogy említettem, ez kicsit furcsa, azonban ha másoktól kapunk alkalmazást, az már sokkal simábban működik.


FEL

Hozzászólások  

 
#2 Salga Péter 2013-06-25 08:05
Kedves Norbert
Szükség van az alkalmazás letöltésére a mobiltelefonra és annak segítségével tekinthető meg a létrehozott app, de a meghívásnál ez elég egyszerűen kezelhető.
Remélem azóta megérkezett az SMS... :)
 
 
#1 Szép Norbert 2013-06-21 12:47
Kipróbáltam, nagyon egyszerű volt a mobil alkalmazás készítés, viszont a végén a letöltéshez szükséges sms-t nem küldték, bárhogy írtam be a mobilszámom.

A kérdésem viszont: ha más akarja letölteni az alkalmazásomat, akkor neki is fel kell először telepíteni a yappboxot, vagy automatikusan letöltni neki? vagy nincs is szükség rá?

Előre is köszönöm :)
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)