KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Szájápolás a kezdetektől

Szomorú tény, hogy Magyarország a szájápolás tekintetében világviszonylatban nem ér el túl előkelő helyezést. A nem megfelelő szájhigiénia maga után vonja a rossz fogak, kellemetlen lehelet és vérző íny tüneteit.

A szájápolást nem lehet elég korán kezdeni.

Sok ember a szájhigiénia hallatán csak a fogmosásra gondol, de a szájápolás fontos téma már újszülött korban, az első fogacskák kibújása előtt.Az újszülött fogatlan szájüregét is lehet, sőt kell tisztítani például egy tiszta textilanyaggal vagy kimondottan erre a célra alkalmas kereskedelemben kapható szájüregtisztító készlettel.A MAM ötletes nyuszi formájú ujjra húzható szájüreg tisztítójával játékosan, a baba figyelmét elterelve végezhető az ápolás.

Amint megjelennek az első fogak a tisztítás folytatható különböző babáknak készült fogkefékkel. Sokféle babafogkefe közül válogathatunk, ami fontos, hogy csak puha sörtéjűt válasszunk, amely kíméli az érzékeny fogínyt. Hibás az a szemlélet, hogy a tejfogakkal nem kell foglalkozni, mert úgyis kihullik. Minél hamarabb kialakul a napi szájápolási rutin annál jobb. A szülői példa nagy jelentőségű a későbbi helyes szájápolás kialakulásában. A szülők lehetőleg kerüljenek mindenfajta nyálcserét a babával pl.: a közös evőeszköz használatot, és a cumit ne úgy tisztítsák meg, hogy nyállal benedvesítik. Ezzel ugyanis elkerülhető a fogszuvasodás illetve más fertőzések átadása a babának.

Az egészséges, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás mellett tehát rendkívül fontos a szájüreg egészsége is, melyet a gondos szájápolás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés biztosít.


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)