KKVHÁZ
 

#

KKVHÁZ KKVHÁZ
 

KKVHÁZ

 

KKVHÁZ
 
  • KKVHÁZ cikkek
  • Szakértőink
  • A KKVHÁZ bemutatkozik
  • KKVHÁZ KLUB TAGSÁG
  • Hirdessen nálunk!
 

Mit kerestél Nigériában?

Mészáros Gábort a jó sorsa Nigériába vezette. Sikeres üzletember lett Afrikában, kiterjedt kapcsolatrendszerrel. Most a honvágy hazahívta a gyermekeihez, de kész az Ön üzletét is segíteni…

Nigéria távoli, a mesék birodalmába tartozó terület sokak számára. Mit lehet onnan venni és főként oda eladni?

Nigéria a körülbelül 150 millió főt kitevő lakosságával, Afrika legnépesebb országa, és a lélekszám folyamatos növekedése révén, a következő 50 évben a becsült növekedés 350 millió főre várja a lélekszám alakulását.
Az európai életviszonyokhoz képest, a születéskor várható élettartam mind a férfiak, mind a nők esetében jóval alacsonyabb, mint a mi kontinensünkön. Ezért kijelenthető, mint szinte minden afrikai ország esetében, hogy a lakosság jellemzően fiatal.
Nigéria az afrikai kontinens egyik meghatározó állama, politikai és gazdasági befolyása általánosan elfogadott, a nyugat-afrikai térségben betöltött stratégiai vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen. A két éve Elefántcsontparton kirobbant hatalomváltási konfliktus rendezésében, nagy hangsúlyt kapott a jelenlegi nigériai elnök személyes fellépése és a megállapodást sürgető kezdeményezése. Az ország politikai fővárosa Abuja, gazdasági és kereskedelmi központja a kontinens legnagyobb városa Lagos, a becsült lakossága 12-15 millió fő.
A demográfiai helyzetből, és a gazdaság fejlettségének szintjéből adódóan a legnagyobb piaci lehetőség a mezőgazdasági termelésben és az élelmiszer ágazatban, valamint az elektronikai fejlesztések területén adódik.
Nigéria a világ ötödik-hatodik legnagyobb kőolajtermelő országa, az ebből származó export bevétel megkíméli az országot - ellentétben sok afrikai országgal - az éhínségtől, és szélsőséges területi konfliktusok kirobbanásától, finanszírozási alapot biztosít az ország modernizálásához.

MÉSZÁROS GÁBOR
Családi állapot: Nős, két gyermek édesapja
Lakhely: Budapest

AZ UTÓBBI ÉVEK SZAKMAI TAPASZTALATAI:
2008-2012 ROYAL SALES & MARKETING Centre Ltd., Lagos/Nigéria - director of corporate affairs
pozíció: a kormányszervek, mint megrendelők felé információszolgáltatás, alapvető élelmiszerek ( rizs, cukor ) nagy volumenű értékesítése, az iroda teljes körű operatív irányítása, a kijelölt beruházásokhoz vagy megrendelésekhez, kivitelezők és beszerzők akvirálása, a külföldi partnerekkel kapcsolattartás, irányított létszám változóan 10-15 fő

1998-2007 GUTIME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Budapest – értékesítési igazgató
pozíció: a cég nagykereskedelmi értékesítésének felépítése ( egyidejüleg hat multinacionális áruházlánc kiszolgálása, pl. Tesco, Auchan, Spar), a szezonális mintakollekciók listázásának lebonyolítása, a belistázott termékek beszerzésének felügyelete, és a szükséges import szervezése, irányított létszám 10 fő

1993-1998 WEIDER HUNGARY Kft., Budapest – ügyvezető
pozicíó: a kanadai anyacéggel történő együttműködés során, a hazai piacra vonatkozó kereskedelmi koncepció kidolgozása, minden évben hosszabb ideig tartó munkavégzés az anyacég irodáiban – Los Angelesben, és Montrealban, termékcsoportok: fitnesz eszközök, táplálékkiegészítők, sportfelszerelések, kapcsolat létrehozása a belföldi kereskedelmi partnerekkel, a vásárló közönség megszólításához szükséges marketing eszközök kiválasztása, pl. FLEX, Muscle&Fitness magazinok, Firmaloss kampány, irányított létszám változóan 20-30 fő

SZAKMAI TAPASZTALATOK KÜLFÖLDÖN:
Kanada, USA, Nigéria, Olaszország, Németország

EGYÉB KÉSZSÉGEK:
- felhasználói szintű számítógépes ismeret (MS Office Word, Excel, Outlook, Internet)
- B kategóriás jogosítvány

NYELVTUDÁS:
- magyar: anyanyelv
- angol: tárgyalási szint ( üzleti nyelv)
- német: középfokú nyelvvizsga


Kinek érdemes megismerkedni Nigériával?

Aki hajlandó vállalni az eltérő kultúrából adódó különbségek okozta kellemetlenséget, bátran vállalkozhat a Nigériában, mert akár a termelési szférában, akár a kereskedelmi vonatkozásban folyamatos kereslettel lehet számolni. De ehhez meghatározóan szükséges a személyes jelenlét, vagy a biztos képviselet kialakítása. Az elmúlt években általam tapasztalt sikertörténetek közül néhány példa: rizs- és cukorimport, elektronikai és híradástechnikai cikkek forgalmazása, irodaeszközök értékesítése, és persze a legfontosabb, közreműködés a mezőgazdasági termelésben.


Neked kiterjedt kapcsolati hálód alakult ki az afrikai államban. Tudsz segíteni azoknak akik abban az irányban keresik a kitörési pontot?

Tudok segíteni, mert megtanultam, melyek azok a kérdések, amelyekkel kapcsolatban csak a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva lehet megoldást találni, és melyek azok a vonatkozások, amikor nem csak érdemes, hanem szükségszerű a saját álláspont határozott képviselete.
A segítség konkrét meghatározása, bármiről lenne szó, első sorban a helyi képviselet kialakítását kell jelentse, mert enélkül lehetetlen a működőképes rendszer felépítése.


Biztonság biztonság! A leggyakrabban előforduló kérdés az lesz hozzád: mi van a személyes biztonsággal, mi van a pénzügyi fegyelemmel? Együtt lehet e működni a hatalommal és kerül e ez külön kiadásokba?

Tudni kell, hogy az ország déli részének lakossága meghatározóan keresztény, az északi területeken muszlim. A képet még árnyaltabbá teszi, hogy önmagában nigériai népről nem beszélhetünk, hanem három főnépcsoport és több tucatnyi kisebb nemzetiség, izgalmas, színes forgataga alkotja a társadalmat. A külföldiek számára a személyes biztonság - elsősorban a nagyvárosokban - jellemzően megoldható, persze vannak szabályok, amelyeket kötelező ismerni.
A pénzügyi fegyelem kizárólag a kialakított személyes kapcsolatok megbízhatóságán múlik, bár viszonylag fejlett és kialakult a bankrendszer, sok üzletben meghatározó a készpénzforgalom.
A háromrétegű politikai képviselettel kötelező jó kapcsolatokat ápolni. Nigéria, hasonlóan az Egyesült Államokhoz, szövetségi állam, tehát helyi, állami és szövetségi szinteket lehet politikailag megkülönböztetni.
Bár a világ számára ezt a fantasztikus országot sokszor a korrupció fellegváraként tüntetik fel, ez inkább igazságtalan, mint helytálló.
Nigéria nem korruptabb ország, mint bármely más afrikai társa, az olajexport, a viszonylag fejlett városi infrastruktúra és a hatalmas lakosság révén, jóval nagyobb nemzetközi figyelemben részesül, mint a kontinens más országai. Ezért az ország megítélésének jó és rossz oldalai, egyaránt nagyobb figyelmet kapnak.
Természetesen a szegénység, és az európai szem számára nehezen áttekinthető politikai és etnikai összefüggések, "megkövetelik", hogy a külföldi megfelelő háttérrel rendelkezzen.
 

meszarosgabor
Mészáros Gábor

 


FEL

Hozzászólások  

 
#9 Tóth Ágnes 2021-05-16 21:10
Nagyon sok kérdésem lenne!
 
 
#8 Marika 2020-07-21 22:20
Sziasztok ,
MARIKA vagyok, a győri magyarországi képviselőt és csak nagyon komoly köszönetét szeretném mondani a Rossella Szövetkezetnek őszinteségéért, nyitottságáért, átláthatóságáért, őszinteségéért, szeretetéért és támogatásáért a kölcsönökből történő kölcsönszerzés során és után. Sokat éltem a csalók kezében, és az idő nem engedi, hogy elmondjam mindazt, amit az elmúlt hónapokban online voltam a vendégben, vagy hitelt szereztem, hogy itt otthon szerezzek szlovénul, de Isten válaszolt ima és támogatása Mrs. Rossella Riccardo részéről, aki kezdeti kétségeim és szüntelenség ellenére ölel fel és velem megértett, jó szívéből és szeretetéből 2% -os kamatlábú kölcsön alapjaiban most háztulajdonos vagyok, és megígértem, hogy terjessze ezeket a híreket, és azt is elmondja a világnak, hogy még mindig vannak valódi és kevés jó online kölcsöncég, amelyek segítenek és újraéleszteni a száraz csontot, mint én korábban voltam. Ne hallgassa meg és olvassa el ezt a bizonyságot, mert ez egy valódi életváltoztató tapasztalat, és bárki, akinek szüksége van ilyenfajta megfordulásra, ne habozzon vagy kételkedjen abban, mert bizonyítottam, és esküszöm az ég Istenére, hogy ez a történet valós és a velük való tapasztalataim története is. Nézze meg őket e-mailben, ha pénzre van szüksége! e-mail: rossellacooperative@hotmail.com, vagy kapcsolatba léphet vele e-mailben: rossellacooperative@hotmail.com a gyors csevegéshez vagy a WhatsApphoz / +35677926593

Kösz
MARIKA
 
 
#7 Hornyos Mária 2020-05-28 19:51
Tisztelt KKVHÁZ!
Kereskedelemmel foglalkozom, ezért Mészáros Gábor Úr elérhetőségét megkaphatnám-e? lenne néhány kérdésem, amire biztosan tud válaszolni.
Tisztelettel: Hornyos Mária
Gábriel kft ügyvez.
sultan@freemail.hu
 
 
#6 Luca 2019-12-10 19:48
Üdvözlet mindenkinek, Luca vagyok, Hévízből, Magyarországon, és csak egy nagyon szívélyes köszönetet szeretnék mondani az Anna Hitel Pénzügynökségnek őszinteségéért, nyitottságáért, átláthatóságáért, őszinteségéért, szeretetéért és támogatásáért, hiteltörlesztésük során és után. Sokat éltem a csalók kezében, és az idő nem engedi, hogy elmondjam mindazt, amit az elmúlt hónapokban online voltam a vendégben, vagy hitelt szereztem, hogy itt otthon szerezzek otthont, de Isten válaszolt ima, támogatás és szeretet révén Anna Figo asszony, aki kezdeti kétségeim és szüntelenség ellenére ölel fel és velem megértett, jó szívével és szeretetével a 2% -os kamatú kölcsön alapjaiban most otthoni tulajdonos vagyok, és megígértem, hogy terjessze ezeket a híreket, és azt is elmondja a világnak, hogy még mindig vannak valódi és kevés jó online hitelcég, amelyek segítenek és újraéleszteni a száraz csontot, mint én korábban voltam. Ne hallgassa meg és olvassa el ezt a bizonyságot, mert ez egy valódi életváltoztató tapasztalat, és bárki, akinek szüksége van ilyenfajta megfordulásra, ne habozzon vagy kételkedjen abban, mert bizonyítottam, és esküszöm az ég Istenére, hogy ez a történet valós és a velük való tapasztalataim története is. Nézze meg őket e-mailben, ha pénzre van szüksége! e-mail: annaloanfinance@gmail.com, vagy kapcsolatba léphet vele az e-mailben: annaloanfinance@gmail.com a gyors csevegéshez vagy a WhatsApphoz / +35677926593

Köszönöm
Luca
 
 
#5 T. Pásztor Tímea 2019-06-13 20:28
Szükségem lenne a Mészáros úr elérhetőségére, mert több kérdésem is lenne a nigériai kinn tartózkodással, vállalkozással és nigériai iparral kapcsolatosan. Köszönettel!
 
 
#4 Agocs Jánosné 2019-04-07 20:35
Üdvözlöm!
Munkavállalási ügyben lenne szükségem Mészáros Úr elérhetőségére.
Segítségüket előre is köszönöm.
Agócs Jánosné
 
 
#3 Rigó Lajos 2015-03-09 20:47
Tisztelt KKVHÁZ!

Örömmel olvastam Mészáros Gáborról szóló cikküket. Mivel kereskedelemmel foglalkozom és vannak lehetőségeim élelmiszert, akár tartós terméket is szállítani Nigériába, és szükségem lenne a helyi ismeretségre, ezért szeretném felvenni vele a kapcsolatot Mészáros úrral. (A kintről behozható termékek is érdekelhetnek.) Kérem önöket, hogy Mészáros úr elérhetőségeit elküldeni szíveskedjenek.

Előre is köszönöm segítségüket!

Üdvözlettel:
Rigó Lajos
 
 
#2 Rigó Lajos 2015-03-05 11:50
Tisztelt KKVHÁZ!

Örömmel olvastam Mészáros Gáborról szóló cikküket. Mivel kereskedelemmel foglalkozom és vannak lehetőségeim élelmiszert, akár tartós terméket is szállítani Nigériába, és szükségem lenne a helyi ismeretségre, ezért szeretném felvenni vele a kapcsolatot Mészáros úrral. (A kintről behozható termékek is érdekelhetnek.) Kérem önöket, hogy Mészáros úr elérhetőségeit elküldeni szíveskedjenek.

Előre is köszönöm segítségüket!

Üdvözlettel:
Rigó Lajos
 
 
#1 Molnár Sándor 2013-01-28 11:58
Tisztelt KKVHÁZ!

A cikkük felkeltette az érdeklődésemet, szükségem volna az írásukban szereplő Mészáros Gábor Úr, valamilyen elérhetőségére (tel., e-mail stb.).
Magyar cégünk egyik fő profilja, napelemes tér- és közvilágítások fejlesztése, gyártása. Ezzel kapcsolatban egy Nigériát érintő üzleti lehetőség gondolata ébredt fel bennem.
Ennek kapcsán keresném a Mészáros Urat.

Az eredményes együttműködésünkben bízva, várom megtisztelő válaszukat!


Tisztelettel:

Molnár Sándor
okl. gépészmérnök
okl. műa. tech. gyártásmérnök
matematikus-informatikus
műszaki tanár
ILST-Hungary Kft.
Műszaki Igazgató
+36-70-453-6268
msandor@ilst.hu
 

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)