NGM-KKVHÁZ Megyék Versenye 2017 Döntő 2017 december 18 (hétfő, Töhötöm napja) 14:00 – 17:00

Nemzetgazdasági Minisztérium (Budapest V.; Dorottya u. 5) Pénztárterem
 2018 második hétfője január 8. 16:00 – 18:00 között az Új Év, Új Buda
2018 első KKVHÁZ rendezvénye Új Budán lesz! Téma: építőipar, ingatlan, finanszírozás, pályázat, trendek
 Évindító KKV Csúcstalálkozó 2018 január 11-én 14:00 – 16:00
Kerek asztalnál a kormány, a gazdasági civil szervezetek, a képzés legerősebb szereplői és a kis és nagyvállalati világ szereplői.
  

#

 

 

Ki lesz az év KKVBARÁT megyéje?

  • vissza a szakértő profiljához

„Minden forrás csak annyit ér, amennyit a gazdaság valóban hatékonyan tud hasznosítani”

Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlésének elnöke nyitotta meg, a KKV szektor országos vetélkedőjét, a KKVHÁZ Összefogás Vetélkedő Magyarország 2013 rendezvénysorozatot Nyíregyházán.
Még 2010 őszén, a szabolcsi megyeszékhelyről indult a formabontó kezdeményezés, amit mára a legtöbb megye igazi szívügyének tekint.
A nyitóelőadásban az elnök kiemelte, megyéje és ő maga is támogat minden olyan kezdeményezést, ahol a társadalmunkban kulcs szerepet játszó KKV szektor kapcsolatokhoz, információhoz és finanszírozási lehetőségekhez jut. Örömét fejezte ki, hogy a megnyitón Somogy, Komárom, Hajdú, Szolnok és Budapest is fontosnak érezte a személyes képviseletet.
Előadásának második részében Seszták Oszkár kitért a megyék jövőbeni feladataira is. Mint mondta, a napokban lát napvilágot az az új szabályozás, ahol a megyék a mainál lényegesen nagyobb felelősséget vállalnak a területfejlesztés kapcsán érkező Uniós források allokálásában. Az elnök a tőle megszokott szerénységgel írta körül az előkészítés alatt álló intézkedést. A megyék a források kezelésével pedig nem csak felelősséget, hanem kiemelt hatáskört is kapnak a térségükben. Az előadásból egyértelművé vált, hogy a megyeszékhelyek és a többi megyejogú város forráselosztása változatlanul nem tartozik majd a hatáskörükbe, de ugyanakkor az erősen felértékelődő vidék egyes finanszírozási kérdései, közvetlenül az őket jól ismerő megyei vezetések feladata lesz.

„A bár nagyon hasznos főtér felújítások helyett, a települések és a vállalkozások, a gazdaságot közvetlenül élénkítő beruházásaikhoz kapnak majd forrásokat” fogalmazott kedvesen Szabolcs első vezetője.
Az elnök úr nem mondta ki, de érzékelhető volt, hogy ezúttal is azok a települések és vállalatok kerülhetnek előnyösebb helyzetbe, akik világos vízióval és konkrét tervekkel készülnek az új forrásmegosztási rendszerre. A küszöbön álló program egy jól megjegyezhető és beszédes nevet kapott. A TOP (Terület és Településfejlesztési Operatív Program) tényleg a következő időszak slágere lesz.
A rendelkezésre álló Uniós források mintegy 10%-át kitevő keretért nagy verseny indulhat.

A KKVHÁZ vetélkedő is jó alkalom lesz arra, hogy a megyék felhívják magukra a figyelmet és felrázzák a helyenként passzív vállalkozói kört. „Minden forrás csak annyit ér, amennyit a gazdaság valóban hatékonyan tud hasznosítani” zárta köszöntőjét Seszták Oszkár!

 


FEL

Szóljon hozzá!      (Jobbra tudnivalók!)